Дослідники з Університету Джорджії виявили, що дієта, яка збагачена бавовняним маслом, покращує рівень холестерину у молодих чоловіків.

Медики провели п'ятиденне амбулаторне дослідження за участю 15 здорових чоловіків від 18 до 45 років, що страждають від ожиріння, щоб перевірити вплив дієти з високим вмістом хлопчаткової і оливкової олії на ліпідні профілі, повідомляє Medical Xpress.

Рівень холестерину і тригліцеридів у добровольців помітно знизився при дотриманні дієти, де присутні страви з високим вмістом бавовняної олії.

Зокрема, середнє зниження склало 8 відсотків загального холестерину, а також зниження ліпопротеїнів низької щільності на 15 відсотків і 30-процентне зниження рівня тригліцеридів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Бавовняна дієта" також збільшувала рівень "хорошого холестерину" на 8 відсотків.

Дослідники припустили, що жирна кислота, що міститься в бавовняному маслі, може допомогти запобігти накопиченню зайвих тригліцеридів.

За словами медиків, бавовняне масло славиться також високим вмістом омега-6, що необхідно враховувати в якості ще одного компонента, що надає сприятливий вплив на профілі ліпідів.

Дослідники планують розширити дослідження, включивши в нього літніх людей з високим рівнем холестерину, а також збiльшити тривалiсть дієти.

"Одна з причин, по якій результати дослідження виявилися дивовижними, пов'язана з величиною змін у рівні холестерину, спостережуваних при дотриманні дієти з бавовняним маслом", — заявив ад'юнкт-професор відділу харчових продуктів і харчування Коледжу сім'ї та споживчих наук Джеймі Купер (Jamie Cooper).

Нагадаємо, вживання органічних продуктів, які не пройшли обробку пестицидами, зменшує ризик розвитку різних форм раку на 25 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.