Багато містичних істот зобов'язані своєю появою невігластву наших предків, у яких розiгралась фантазiя.

Проте в деяких випадках страшні монстри і підступні чудовиська можуть представляти або символізувати певні захворювання, повідомляє Health.

Сьогодні ви дізнаєтеся про п'ять хвороб, які з роками обросли лякаючим контекстом і перетворилися в легендарних персонажів, без яких людську культуру складно уявити.

1. Вампіри

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Легенди про безсмертних кровососів, що виникають в ночі, можуть бути пов'язані з рідкісним захворюванням — ерітропоетіческой протопорфирією.

При цьому природженому недугу виникає хронічна анемія, із-за чого шкіра набуває блідного кольору. Люди з порфірією також надчутливi до ультрафіолетового випромінювання — денне світло призводить до появи хворобливих пухирів на шкірі. Крім цього, порфирія найчастіше лікується переливанням крові.

2. Салемські відьми

Вісім молодих жінок, яких звинуватили в чаклунстві, демонстрували симптоми схожі на отруєння ріжками: галюцинації, судоми і тимчасова сліпота. "Бiсоватий" грибок найчастіше зустрічається на злаках, які входили в обов'язковий раціон багатьох людей того часу.

3. Перевертні

Одне з можливих пояснень — гіпертрихоз, який призводить до надмірного росту волосся по всьому тілу і навіть на обличчі (і не має ніякого відношення до повного місяця). Існує вроджений і набутий "синдром перевертня". Останній виникає в якості побічного ефекту на лікарські засоби або натякає на гормональні збої в організмі.

4. Зомбі

Тільки подумайте: сказ передається через укуси (від тварин, звичайно, не мертвих людей), і симптоми сказу, особливо після того, як хвороба прогресує, включають: сплутаність думок, гіперактивність, а іноді і частковий параліч. Сказ також може призвести до надмірного виділення слини, з-за чого на губах виникає піна.

5. Привиди

Сонний параліч — це стан, що виникає у 40% людей по всьому світу і супроводжується галюцинаціями.

У цей момент ви знаходитесь десь між сном і неспанням. Ваш мозок працює в повну міру, але тіло паралізоване. При сонному паралічі люди схильні бачити речі, які насправді не існують, в тому числі привидів.

Нагадаємо, класична гра "Тетріс" зменшує тривогу і хвилювання при очікуванні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у людському організмі зустрічаються крихітні частинки пластику.

Також "Знай.uа" писав, що крихітні дози псилоцибінових грибів стимулюють творчі ідеї.