Якщо ви не уявляєте своє життя без цукру та не знаєте міри у споживанні "солоденького", то у нас для вас погані новини.

Ось вісім прикладів того, як цукор впливає на організм і призводить до розвитку захворювань, за версією Health:

1. На мозок

Фруктоза — різновид цукру, який міститься у фруктах і впливає на центр винагороди в мозку. Надмірне вживання солодких плодів з часом знижує когнiтивнi здібності людини.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

2. На голод

Цукор також впливає на відчуття ситості і стимулює апетит, постійно підштовхуючи нас з'їсти "ще одну печеньку".

3. На шкіру

Надлишки цукру в організмі перешкоджають відновленню колагену, який відповідає за пружність і еластичність шкіри. Регулярне харчування солодощами призводить до появи передчасних зморшок.

4. На вагу

Печінка вміє метаболізувати цукор і використовувати його для отримання енергії, але тільки до визначених рівнів. Зайва фруктоза перетворюється в жир, підвищуючи ризик виникнення ожиріння, діабету 2-го типу і серцево-судинних захворювань.

5. На клітини

Фруктоза прискорює процес окислення в наших клітинах, в результаті чого руйнуються білки, тканини та органи, що призводить до захворювань печінки, нирковій недостатності і катаракті.

6. На залежність

Цукор вивільняє дофамін, нейротрансміттер, який відповідає за більшість приємних почуттів і впливає на нашу мотивацію. Коли ви їсте солодощі, то дофамінові рецептори отримують надмірну стимуляцію, кількість об'єднуваних рецепторів зменшується, тому вам знадобиться з'їсти ще більше, щоб отримати задоволення.

7. На стрес

І хоча цукерки знижують рівень гормону стресу — кортизолу, не намагайтеся заїсти перенапруження солодким. Спортивні вправи — кращий засіб для зняття стресу.

8. На енергію

Рафіновані вуглеводи, які містяться в білому хлібі і макаронах, швидко підвищують рівень глюкози в крові, тому у вас з'являється енергія на деякий час. Однак потім наступає млявість. Краще заповнювати запаси енергії грецьким йогуртом зі свіжими ягодами або свіжими овочами і хумусом.

Нагадаємо, дієта, багата на жирну рибу, продовжує життя і сприяє здорової старості.

Як повідомляв портал "Знай.uа" сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.