Міжнародні авіаперельоти допоможуть захистити людство від чергової пандемії.

Дослідники з Оксфордського університету вважають, що поширення бактерій-вбивць і вірусів по всьому світу зміцнює імунну систему мільйонів людей, повідомляє Daily Mail.

Таким чином у хвороб не буде достатньо часу, щоб мутувати в стійкі штами.

Коли люди піддаються впливу бактерій або вірусів, імунна система часто знаходить спосіб побороти шкідливі мікроорганізми і запам'ятовує, як це зробити в майбутньому.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Чим більше ранніх штамів небезпечних бактерій і вірусів поширюється, тим у більшої кількості людей розвивається імунітет, який міг би захистити їх від мутованих штамів.

Теорія о повітряних подорожах, підсилює здатність організму боротися з інфекцією, не означає, що ніхто, зрештою, не піддається опасности .

Тим не менш, як і раніше можливо, що захворювання, яке в даний час діє тільки на тварин, в один прекрасний день переключить увагу на людей — так само, як ВІЛ від мавп в кінці XX століття.

Раніше медики заявляли, що мікроорганізми, стійкі до антибіотиків, можуть представляти серйозну небезпеку для людства протягом наступних 30 років.

Експерти побоюються, що антибіотики втрачають свою ефективність через постійне призначення лікування широкого класу захворювань, де можна обійтися і без них.

За невтішним прогнозам медикiв, слід очікувати близько 10 мільйонів смертей на рік по всьому світу через антибіотикорезистентності нинішніх видів бактерій.

Наприклад, лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями багато в чому залежить від протимікробних ліків, які захищають організм, так як при хіміотерапії імунна система не справляється з цим завданням. Таким чином, хворі стикаються перед дилемою вибору лікування, адже ризик смертності від інфекції може почати переважувати переваги лікування.

Нагадаємо, білкові сполуки, які містяться в організмі лам і верблюдів, послужили основою для вакцини нового покоління проти грипу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у людському організмі зустрічаються крихітні частинки пластику.

Також "Знай.uа" писал, що крихітні дози псилоцибінових грибів стимулюють творчі ідеї.