Британські вчені стверджують, що вегетаріанська дієта може значно підвищити настрій та допомагти людині відчути себе щасливішою.

Професор Анастасіос Тумпанакіс з Лондонського університету разом зі своєю колегою Катариною Кос з Університету Ексетера розповіли про унікальну дієту, яка робить людей життєрадісними та по-справжньому щасливими.

Відповідно до результатів досліджень, саме вегетаріанська дієта в основу якої входить велика кількість свіжих овочів, фруктів, зернових продуктів, допомогла людям, що брали участь у дослідженні не тільки скинути зайві кілограми, а ще й ефективно побороти стрес, сум та депресію.

Крім того, фахівці зазначають, що вегетаріанська низькокалорійна дієта допомогла хворим на цукровий діабет майже в три рази знизити рівень цукру в крові.

Результати цього дослідження були опубліковані в науковому журналі BMJ Open Diabetes Research and Care.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Нагадаємо, раніше харчування у холодну пору: українцям розповіли, на чому зупинити вибір українцям розповіли, на чому зупинити вибір.

З настанням холодів важливо звертати більше уваги на кількість і якість жирів у харчуванні, які виконують безліч функцій в організмі людини.

Про це розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, вона розповіла, що правильне харчування та вживання жирів у щоденному раціоні значно псують фігуру - звичайний міф. Проте вона відразу ж додала, що організм людини так чи інакше потребує жирів, проте важливо не переборщити з їх вживанням.

Так, варто відзначити, що близько третини щоденних калорій, які потрапляють в організм людини повинні надходити з жирами. На 1 кг ваги людини нормальної комплекції це складе близько 1 граму жиру. Тобто вчені розповіли, що норма становить не більше 60-70 грамів жиру щодня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що здорове харчування проти фаст-фуду: міфи, про які ніколи не розкаже навіть Супрун.

Також "Знай.ua" писав, про правила харчування під час великого посту.