Шоколад, чай і кава в поєднанні з добавками цинку продовжують життя.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету Ерлангена-Нюрнберга після вивчення впливу мінералу на антиоксиданти, що містяться в цих продуктах, повідомляє Daily Mail.

Зокрема, цинк активує з'єднання, яке перешкоджає старінню, а також запобігає "стрес", котрий природним чином накопичується протягом багатьох років і пов'язаний з усім: від раку до хвороби Альцгеймера.

З'єднання (поліфеноли) захищають від газу, який утворюється в якості відходів продуктів життєдіяльності клітин. Ці антиоксиданти містяться в шоколаді, вино, кавi і чаї. Самі по собі поліфеноли не можуть впливати на газ.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Проте в поєднанні з цинком антиоксиданти створюють потужний комплекс, який імітує природний фермент супероксиддисмутази, що виводить газ і захищає організм від його шкідливого впливу.

Дослідникам вперше вдалося відтворити ефекти цього ферменту, не вдаючись до хімічних властивостей металів: залізо або мідь. Слід зазначити, що надлишок металів в організмі може викликати так званий внутрішній стрес сам по собі. Тим не менш, високі дози цинку менш отруйні.

Тому дослідники сподіваються, що його можна приймати в якості добавки або включити до складу препарату з меншою кількістю побічних ефектів.

За словами медиків, цинк можна додавати в продукти, які містять поліфеноли природним чином. Наприклад, червоне м'ясо.

Проте будь-який алкоголь здатний нівелювати позитивні ефекти від прийому, тому слід відмовитися від спиртних напоїв.

Нагадаємо, що альтруїзм на ряду зі здоровим харчуванням і заняттями спорту подовжує життя.

Впродовж трьох тижнів дослідники видавали групі літніх людей 40 доларів. Першій половині учасників експерименту дозволили витрачати гроші на себе, другий — запропонували купити подарунок другові, пожертвувати на благодійність або іншим чином витратити гроші на когось іншого.

Через кілька тижнів дослідники виміряли показники здоров'я обох груп. Виявилося, що артеріальний тиск (систолічний і діастолічний) у "альтруїстів" значно нижче в порівнянні з "егоїстами". Більш того, показники були ідентичним тим, коли люди займаються фізичними вправами чи дотримуються здорової дієти.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики виявили закономірність між віддаленою роботою та розвитком безсоння.

Також "Знай.uа" писав, що британські дослідники виявили гени і молекулярнi шляхи, які "старять" клітини.