Дослідники по всьому світу невпинно працюють над пошуком нових методів лікування раку.

Вiротерапiя — відносно новий напрямок, що використовує біотехнології для перетворення певних вірусів у "мисливців" на ракові клітини — може стати новою надією для всіх онкохворих, повідомляє The Medical News Today.

Онколітичні віруси володіють унікальними якостями, які відзначаються окремо від будь-якого іншого методу лікування пухлин. Переваги включають відсутність перехресної резистентності з іншими видами терапії і здатність руйнувати пухлини з використанням різних механізмів.

Серед них вірус Сенека-Валлі (SVV), який може стати наступною "проривною терапією" раку. Дослідники з Університету науки і техніки Окінави (OIST) в Японії і Університету Отаго в Данідіне, Нова Зеландія, описали поведінку цього вірусу у своєму останньому дослідженні.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Вчені використовували крiоелектронну мікроскопію для захоплення зображень тисяч частинок і перегляду їх структури у високому дозволі. Розуміння будови частинок — ключ до створення ефективного вірусу, який вчені можуть використовувати для розробки нових ліків і методів лікування.

SVV незвичайний, оскільки він націлений на специфічний рецептор в пухлинних клітинах, який називається ANTXR1 і присутній в утвореннях понад 60 % ракових захворювань людини.

Дослідники використовували SVV проти твердих пухлин і мелкоклеточного раку легенів. В обох случах спостерігався помітний прогрес. Тим не менш, наша імунна система запрограмована на боротьбу з вірусами і знищує сприйняту загрозу протягом 3 тижнів.

Дослідники вважають, що аналіз структури SVV дозволить знайти способи перехитрити імунну систему, посприяє реплікації вірусу, який вбиватиме ракові клітини.

Деякі дослідники вважають, що SVV потрібно модифікувати, щоб він міг розпізнавати різні рецептори. Таким чином вірус перетвориться в чудову зброю проти різних типів онкології.

Нагадаємо, реовіруси можуть спровокувати розвиток захворювання шлунково-кишкового тракту — целіакії. Однак своєчасна вакцинація з мертвих клітин збудника дозволяє зменшити ризики виникнення хвороби.

Як повідомляв портал "Знай.uа" забруднення повітря призводить до відкладання шкідливих часток у плаценті вагітних жінок.

Також "Знай.uа" писав, що британські дієтологи поставили під сумнів корисність йогуртів.