Група провідних педіатрів США заявляє, що ляпас та інші види тілесного покарання можуть завдати серйозної шкоди психологічному благополуччю дитини.

Зокрема, Американська академія педіатрії заявляє, що побиття призводить до агресії, змін у мозку, зловживанням психоактивними речовинами і суїцидальної поведінки в дорослому житті, повідомляє Daily Mail.

Тому батьки не повинні бити, давати ляпаса, погрожувати, ображати, принижувати чи ганьбити своїх дітей. Замість цього доведеться підібрати "здорові" методи зробити дитину слухняною.

Хоча деякі батьки як і раніше вважають, що покарання може призвести до короткострокових поліпшень поведінки, дослідження показують, що ляпас не більш ефективен, ніж нефізичне покарання.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Хоча багато дітей, яких били, виросли у здорових і щасливих дорослих, наявні в нас дані свідчать про те, що покарання не є необхідним і може привести до довгострокового шкоди у дитини", — заявили академіки.

Дослідження, опубліковані за останні 20 років, підтвердили, що навіть прості ляпаси роблять дітей більш агресивними і зухвалими.

Інші дослідження пов'язали фізичне покарання в дитинстві з пізнішими змінами мозку у молодих людей, включаючи зменшення сірої речовини і збільшення рівня гормонів стресу.

Суїцидальна поведінка, зловживання психоактивними речовинами і гнів відносяться до інших можливих довгострокових наслідків пороття, припустили дослідження.

Представники Американської академії педіатрії також рекомендують утриматися від жорстоких словесних образ, посилаючись на дослідження, які стверджують, що це призводить до депресії і проблем поведінки в підлітковому віці.

Нагадаємо, агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені виявили вирішальну роль метаболізму в появі "голодної" злості.

Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили витоки виникнення синдрому Туретта.