Дослідження Університету Кента, присвячене причинам постнатальної депресії (ПНД), показало, що ймовірність розвитку цього стану вище на 79% у жінок, які народжують хлопчиків.

Більш того, мами, які пережили ускладнення при пологах, на 174% частіше страждають від ПНД, повідомляє Medical Xpress

До такого висновку вчені прийшли після аналізу історій вагітності 296 жінок з груп населення з низькою плодючістю.

У рамках цієї наукової роботи медики встановили, що жінки, у яких до пологів спостерігалися симптоми депресії, тривоги і стресу, завжди піддаються підвищеному ризику розвитку ПНД. Тим не менш, вірогідність розвитку знижується після складних пологів. Ймовірно, це пов'язано з тим, що породіллі отримують більшу підтримку, оскільки їх проблеми в області психічного здоров'я вже відомі лікарям.

"Висновок про те, що народження хлопчика і складні пологи збільшують ризик виникнення ПНД, надає лікарям два нових і простих способу визначити жінок, які особливо виграють від додаткової підтримки в перші кілька тижнів і місяців", — заявила один з авторів дослідження Сара Джонс (Sarah Johns).

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Результати наукової роботи надають потенціал для виявлення нових факторів ризику, заснованих на впливі запалення — ідея, підтримувана цим дослідженням.

Куріння пiд час вагітності прискорює початок пубертатногорозвитку у майбутнього потомства.

У дослідженні брало участь близько 15 819 вагітних жінок та їх дітей. Під час вагітності жінок питали про їх нікотинову залежность. Потім діти заповнили анкети про їх пубертатний розвиток, починаючи з 11 років і кожні шість місяців після цього.

Раннє статеве дозрівання може бути пов'язано з підвищеним ризиком розвитку ряду захворювань: ожиріння, діабет, серцево-судинні захворювання і деякі види раку

Нагадаємо, чи буває у чоловіків постродова депресія.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ризик виникнення післяпологової депресії збільшується у жінок, які народжують взимку.

Також "Знай.uа" писав, британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.