Розмови про те, що соціальні мережі провокують розвиток психічних розладів не вщухають вже довгі роки.

Проте вперше цей взаємозв'язок вдалося довести в нещодавній науковій роботі університету Пенсільванії, що базується на експериментальних даних, повідомляє Medical Xpress.

Зокрема, вчені встановили, що Facebook, Snapchat і Instagram негативно впливає на відчуття благополуччя в житті і можуть призвести до негативних психологічних станів.

Для цього психологи задіяли метод, який автоматично зчитував дані про активне використання трьох вищезгаданих додатків з смартфонів випробовуваних.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Кожен з сто сорока трьох учасників експерименту заповнив анкету, щоб медики встановили показник добробуту на початку дослідження. Потім добровольців випадковим чином розділили на дві групи: перша — продовжувала вести звичний спосіб життя; друга — обмежила час користування Facebook, Snapchat і Instagram до 10 хвилин в день на кожний додаток.

Експеримент показав, що чим менше користувачі сиділи в соцмережах, тим рідше у них проявлялися симптоми депресії, тривоги і почуття самотності. Особливо помітне поліпшення спостерігалося в людей, які перед участю в дослідженні вже страждали від депресії і тривоги.

Тим не менш, медики стверджують, що результати дослідження не передбачають відмову від соцмереж зовсім.

"Трохи іронічно, що скорочення використання соціальних мереж насправді змушує вас почувати себе менш самотнім", — укладає психолог Меліса Хант (Melissa G. Hunt).

Нагадаємо, американські вчені запропонували використовувати соціальні мережі для діагностики депресії.

Як повідомляв портал "Знай.uа" любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що подростки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і вживати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.