Стародавні греки вважали, що мед розвиває в нас поетичне чуття і мудрість.

У наш час цей продукт рекомендують в якості здорової альтернативи цукру і засобу лікування різних хвороб: від запалення горла, бактеріальної інфекції і навіть безпліддя, повідомляє Daily Mail.

Незважаючи на народну славу квіткового нектару, мед не завжди надає профілактичні ефекти. Продукт солодше цукру і містить високу кількість калорій. І тому налягати на нього теж не варто.

Проте дослідники неодноразово заявляли про те, що мед зцілює слабоумство і безпліддя, посилюючи переконання фанатів меду, що продукт — "рідке золото".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Одна наукова робота, проведена в 2011 році, порівняла вплив менопаузи на спогади у жінок, які мають в раціоні мед, і на тих, хто приймав естроген.

З приходом менопаузи зменшується вироблення естрогену з-за чого виникають порушення в роботі пам'яті. І так як результати дослідження продемонстрували, що показники спогадів покращилися у жінок, які додали в раціон мед, продукт отримав славу "їжі для розуму".

Слід зазначити, що мед дійсно містить антиоксиданти, які захищають клітини від ушкодження, яке відбувається в міру старіння.

Але після публікації цього дослідження в 2011 році доктор Наталі Расгон (Natalie Rasgon) з Стенфордської медичної школи, яка вивчає естроген і пізнання у жінок засумнівалася в отриманих висновках. Медик поскаржилася на те, що наукова робота упереджена та вимагає повторних процедур дослідження.

Дослідження про переваги меду для жінок в основному засновані на туманних ефектах амінокислот на матку і яєчники або на переконаннях, що мед (і кориця) підвищують приплив крові до репродуктивних органів.

Тому цілющі властивості меду ще належить перевірити і довести.

Нагадаємо, щоденне вживання чашки чаю або жмені ягід захищає від серцевих захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральну каву щоранку, то у нас для вас гарні новини.

Також "Знай.uа" писав, що шоколад чай і кава в поєднанні з добавками цинку продовжують життя.