Вчені виявили перші докази того, що бактерії з кишечнику мешкають в людському мозку.

Дослідники з Університету Алабами вважають, що мікроорганізми потрапляють в голову через кров, повідомляє Daily Mail.

Революційне відкриття відбулося випадковим чином під час вивчення мізків померлих людей. Спершу медики хотіли порівняти відмінності між будовою мозку у людей і шизофреніків. І несподівано виявили іншу закономірність.

Відомо, що мікроорганізми, що мешкають в кишечнику, впливають на здоров'я всього тіла, контролюючи нашу вагу, ризик виникнення захворювання і навіть відображаються на появу неспокою і депресії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вчені під керівництвом доктора Розалінди Робертс (Rosalinda Roberts) не виключають той факт, що 34 мозку, які вони вивчили, могли бути заражені. Тому дослідники пропонують перевірити їх роботу іншим експерам.

Однак, наявність і розташування бактерій по всьому мозку — і той факт, що вони були присутні в кожному зі зразків, припускають, що це не випадково.

Доктор Робертс спершу ігнорувала свою знахідку, але так як бактерії зустрічалися в кожному зразку, який вона обстежила, вчений вирішила відправити зразки бактериологу, який визначить природу мікроорганізмів.

Потім дослідники протестували свої припущення на лабораторних мишах. Виявилося, що якщо вивести спеціальних гризунів без наявності мікробіоти кишечнику, мозок також позбавлений будь-яких бактерій.

Доктор Робертс і її колеги не впевнені, як чином бактерії потрапили в мозок, але припустили, що вони проробили довгий шлях по кровоносних судинах після чого потрапили в нервові волокна всередині черепа.

Якщо результати дослідження підтвердяться, то це дасть змогу інакше поглянути на розвиток хвороби Альцгеймера.

Нагадаємо, нове дослідження міжнародної групи медиків показало, що симптоматика застуди залежить від мікробіому в нашому носі.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники з'ясували, як використовувати віруси для лікування меланоми.

Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.