В людському організмі існує гематоенцефалічний бар'єр, який захищає мозок від дії хімічних речовин і не дозволяє 98% лікарських засобів перетинати цей бар'єр.

Вчені знайшли вихід із ситуації, застосувавши як «транспорт» отруту скорпіона. Точніше, не саму отруту, а синтезовані сполуки білка, виділеного з хлоротоксину. Цей пептид спеціально розроблений для того, щоб перетнути бар'єр.

Отрута скорпіона – дуже токсична для людини. Через те, що вона дуже швидко розходиться по тілу, людина може померти протягом декількох хвилин після укусу скорпіона. Вчені стверджують, що ця здатність отрути може послужити і на благо людини, ставши швидким «транспортом» для медпрепаратів.

Пептид, синтезований з отрути скорпіона, при його поєднанні з медпрепаратами, швидко доставляє ліки за призначенням.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, що раніше Знай.uа писав, що вчені показали, як народжуються думки

Це відкриття зробить значний прогрес в терапії захворювань мозку, яка раніше була вельми скрутна. До цього вчені пробували «транспортувати» ліки з допомогою пептиду, виділеного з бджолиної отрути. Але отрута скорпіона для цих цілей виявилася значно ефективніша.

Знай.uа писав, що запропонований новий спосіб діагностики поширеного психічного розладу

Також раныше Знай.uа повідомляв що, виявлений незвичайний взаємозв'язок між діабетом і слабоумством, запропоновано нове лікування