Як часто приймати душ кожен вирішує сам, проте дерматологи стверджують, що існує стандарт, якого необхідно дотримуватися.

Зокрема, доктор медичних наук Нада Эльбулук (Nda Elbuluk) рекомендує приймати душ через день, повідомляє Health.

Проте навіть ця рекомендація може варіюватися залежно від кількості тренувань або того, де ви живете, пояснює дерматолог Хайді А. Вальдорф (Heidi A. Waldorf).

Наступні три показника дозволять вам визначитися з особистою квотою по прийому душу. Повірте, ваша шкіра скаже вам спасибі:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Рівень активності

Ми приймаємо душ, щоб видалити жир, клітини шкіри, піт, бактерії і бруд, які можуть призвести до чого завгодно: від прищів до бактеріальних або грибкових інфекцій.

Ось чому прийом душу — обов'язкова процедура після тренувань і фізичних вправ. Для людей, які схильні до акне, душ очистить пори.

Тип вашої шкіри

Людям з жирною шкірою душ треба приймати один раз в день. Але якщо у вас чутлива або дуже суха шкіра, скоротіть водні процедури до не більше пари раз у тиждень, щоб зменшити сухість, свербіж і запалення.

Якщо у вас суха шкіра, то лікарі пропонують використовувати ніжне мило і застосовувати зволожуючий крем після душу.

І не забувайте, що ваш тип шкіри може змінюватися з віком.

Навколишнє середовище

Вправи і робочі зустрічі — це не єдине, що змушує вас потіти. Якщо ви живете в жаркому, вологому середовищі, то будете хотіти щодня приймати душ, щоб звести до мінімуму накопичення бактерій на вашій шкірі. У холодні, сухі зимові місяці краще приймати душ рідше.

Якщо ви помітили, що ваша шкіра висохла або свербить більше звичайного, подумайте про те, щоб рідше приймати душ.

Нагадаємо, насадки для душу можуть бути розсадником небезпечних мікроорганізмів мікобактерій.

Як повідомляв портал "Знай.uа" японські медики стверджують, що розробили новий більш ефективний антибіотик, який показав високі результати у клінічних випробуваннях.

Також "Знай.uа" писав, що міжнародна команда вчених з Великобританії та Гамбії виявили перші докази, що собаки можуть унюхати малярію.