Команда вчених з Університету Гріффіта і Університету Аделаїди запропонувала нову методику діагностики раку яєчників.

Медики розробили новий і більш точний аналіз крові для виявлення небезпечного жіночого захворювання, повідомляє The Medical News Today.

Спершу фахівці з Університету Аделаїди виявили токсин — цитотоксин, який виробляють бактерії Escherichia coli. Він дозволив вченим відстежити ракові клітини людини.

Цей токсин здатний розпізнавати гликаны, аномальні ланцюга простих цукрів, які з'являються на поверхні ракових клітин і потрапляють в кровотік.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Команді вдалося відтворити нешкідливу субодиницю токсину, яка допомагає ефективно аналізувати контрольні зразки цукру в крові, зібраної в учасників з раком яєчників.

Згідно з результатами, новий аналіз крові виявив небезпечне захворювання в 90 % зразків людей з раком яєчників на першій стадії і в 100 % зразків від людей з раком яєчників на більш пізній стадії.

Аналіз крові не виявив рак у будь-яких зразках крові від здорових учасників, які брали участь в експерименті в якості контрольної групи.

На думку лікарів, новий тест значно поліпшить ранню діагностику онкологічних захворювань.

"Як відомо, рак яєчників важко виявити на ранніх стадіях, коли ще є можливість провести ефективне лікування, однак наш новий тест дозволяє змінити правила гри", — заявляє автор дослідження і директор Дослідницького центру інфекційних захворювань Університету Аделаїди Професор Джеймс Патон (James Patton) .

Тепер вчені планують провести подальші випробування, які будуть включати в себе більше зразків крові. Медики сподіваються поліпшити новий тест і в кінцевому підсумку зробити його доступним для всіх.

Нагадаємо, експериментальне ліки виявилося успішним проти більшості випадків неускладненій гонореї.

Як повідомляв портал "Знай.uа" високі дози віагри можуть призвести до порушення колірного зору.

Також "Знай.uа" писав, комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.