Німецькі і японські вчені виявили цілюще з'єднання у різновида тропічних ліан, яке допоможе в боротьбі з пухлинами.

Як відомо, рак підшлункової залози із труднощами піддається лікуванню в наші дні, повідомляє Medical News Today.

Справа в тому, що пухлинні клітини даного різновиду онкології можуть виживати навіть в самих несприятливих умовах.

Іншими словами, ракові клітини підшлункової залози поглинають весь кисень і поживні речовини навколо себе для розмноження.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Однак поширення онкології можна уповільнити або зупинити зовсім, якщо заблокувати молекулярний шлях AKT/mTOR, який допомагає раковим клітинам зв'язуватися один з одним.

Команда дослідників протестувала одне із з'єднань: речовину, зване ancistrolikokine E3, яку отримали з ліани під назвою Ancistrocladus likoko (анцистрокладус), що росте в тропічних лісах Конго.

Вчені виявили, що ancistrolikokine E3 викликав "драматичні зміни" в морфології ракових клітин, що в кінцевому підсумку призвело до їх смерті.

З'єднання вбило ракові клітини, блокуючи шляхи Akt / mTOR і аутофагов, які в іншому випадку дозволили б раковим клітинам виживати в микроокружении пухлини.

Крім того, з'єднання, отримане з анцистрокладуса, зупинило ракові клітини підшлункової залози від міграції та утворення колоній. Це вказує на те, що в певних дозах з'єднання може зупинити метастази.

На думку лікарів, Ancistrolikokine E3 і пов'язані з ними алкалоїди є перспективними потенційними сполуками для розробки протиракових препаратів.

Нагадаємо, дослідники з Центру раку принцеси Маргарет об'єднали кілька методів для створення універсального тесту, який дозволить виявити рак за аналізами крові.

Як повідомляв портал "Знай.uа" забруднення повітря призводить до відкладання шкідливих часток у плаценті вагітних жінок.

Також "Знай.uа" писав, що дослідники по всьому світу невпинно працюють над пошуком нових методів лікування раку.