М'язи пенсіонерів, які регулярно займаються спортом, не відрізняються від м'язів молодих людей.

До такого висновку прийшли експерти з Державного університету Болла після того, як обстежили 28 осіб старше сімдесяти років, які регулярно тренувалися починаючи з 1970-х років, повідомляє Daily Mail.

За словами медиків, люди старшого віку, які регулярно займаються фізичною активністю, "молодшають" на 30 років. Примітно, що учасники дослідження не були спортсменами.

Також слід зазначити, що всі добровольці займалися звичайним бігом і легкими вправами. До того ж, за словами самих випробовуваних, тренування ними розцінювалися як звичайного хобі.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Дослідники також виявили, що 28 людей підтримували цей рівень активності протягом пятидесяти років.

Для чистоти експерименту, медики створили ще дві групи, в яку увійшли двадцятирічні добровольці і пенсіонери, котрі ведуть малорухливий спосіб життя.

Вчені проаналізували аеробні здібності учасників і виміряли кількість капілярів і ферментів у їх м'язах, високі рівні яких демонструють м'язове здоров'я.

Цікаво, що м'язи людей, які регулярно займалися тренуваннях, нічим не відрізнялися від м'язів двадцятирічних: більше капілярів і ферментів, а це означало, що вони ефективно справлялися з фізичним впливом старості.

Фактично, єдина відмінність між обома активними групами — молодими і старими — полягала в дещо зменшеному аеробному потенціалі. Однак у активних пенсіонерів цей показник був на 40 % вище.

Більше того, коли медики порівнювали дані з національними середніми значеннями в різні роки, у активних літніх людей стан серцево-судинної системи був помітно краще.

Результати дослідження показують, що фізична активність подовжує молодість м'язів організму і допомагає запобігти передчасну смерть.

Нагадаємо, чому літнім людям потрібно займатися єдиноборствами.

Як повідомляв портал "Знай.uа" фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Також "Знай.uа" писав про чотири кращих поради по омолодженню мозку.