Дослідники створили шість антитіл, які можуть бути використані для тестування і потенційного лікування вируса Зіка.

Антитіла представляють із себе Y-образні протеїни, створені імунною системою. Коли вірус, бактерії або інший патоген проникають в організм, антитіла зв'язуються з антигенами, відзначаючи джерело небезпеки в якости цілі для знищення, повідомляє Medical Xpress.

Використовуючи технологію під назвою рибосомний дісплей, дослідники створили шість синтетичних антитіл, які зв'язуються з вірусом Зіка. Антитіла можна нанести на спеціальну папір для виявлення патогену в польових умовах. (Якщо фільтрувальний папір змінює колір, то організм заражений).

Медики розробили шість антитіл з питань доцільності, так як вірус постійно мутує. Варіація антитіл дозволить точно діагностувати наявність вірусу.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Після контакту з вірусом антитіла "нейтралізуються" і таким чином запобігають поширенню інфекції. Нейтралізуюча властивість може привести до розробки лікарського засобу, яке зможуть приймати вагітні жінки, схильні до ризику заразитися самим вирусом Зіка або заразити майбутню дитину.

Дослідники заявили, що будуть потрібні додаткові дослідження, щоб підтвердити потенціал антитіл в якості інструменту діагностики та лікування вірусу Зіка.

Слід зазначити, що небезпечна тропічна інфекція переноситься комарами. У більшості інфікованих людей відсутні симптоми або спостерігаються їх слабкі прояви: висип, лихоманка і червоні очі. Але зараженням вірусом Зіка під час вагітності здатне спровокувати викидень, мертвонародження і серйозні вроджені аномалії у немовлят.

Нагадуємо, китайські вчені виявили, що вакцина проти вірусу Зіка дозволяє вилікувати важку форму раку мозку — гліобластому.

Як повідомляв портал "Знай.uа", американським вченим вперше вдалося відтворити стравохід в лабораторних умовах.

Також "Знай.uа" писав, що "зомбі-клітини" можуть призвести до розвитку хвороби Альцгеймера.