Здорова порція картоплі-фрі становить шість соломок.

Так категорично налаштован професор Ерік Рімм (Eric Rimm) з Департаменту харчування Гарвардського університету, повідомляє Daily Mail.

За словами дослідника, понад півдюжини соломок картоплі за раз може становити небезпеку для серцево-судинної системи.

Його заява викликав передбачуваний фурор в інтернеті, однак медичне співтовариство погоджується в деяких моментах з твердженням Римма.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Показники серцевої хвороби ростуть, а прогрес, спрямований на запобігання смертей від серцево-судинних захворювань, навпаки сповільнився.

Чому? Більшість людей воліє харчуватися жирної, солоної і солодкої їжею і зовсім не люблять займатися фізичними упражненими.

Порада доктора Римма частково заснована на недавньому дослідженні, проведеному італійськими дослідниками в "Американському журналі клінічного харчування". Вчені встановили, що люди, які викреслили картопля зі свого харчового раціону, жили на шість місяців довше, ніж ті, хто харчувався їм.

Люди, які їли картоплю фрі два або три рази в тиждень, мали (не дивно) більш високий ризик розвитку діабету, ожиріння і серцево-судинних захворювань.

Однак не вся картопля шкідлива для здоров'я. Батат — це коренеплід родом з Перу і Колумбії, далекий родич звичної нам картоплі.

В наших краях батат зустрічається найчастіше на полицях гастрономів і делікатесних бутиків. Цю картоплю можна запікати, смажити, варити суп і навіть робити з нього чіпси. Багато хто не знають, що батат джерело необхідних для здоров'я вітамінів і мінералів.

Нагадаємо, відмова від фаст-фуду викликає абстинентний синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.

Як повідомляв портал "Знай.uа" нове дослідження пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.