Поштовхи дитини в животику мами свідчать про те, що кроха вивчає власне тіло і околиці.

До такого висновку прийшли вчені з університетського коледжу Лондона після того, як проаналізували мозкові хвилі 19 дводенних немовлят, деякі з яких народилися раніше покладеного терміну, пише Daily Mail.

Медики зупинили свій вибір на недоношених немовлятах, тому що, як вони припускали, такі діти поводяться так, нібито ще знаходяться в утробі матері.

Дослідники з'ясували, що коли новонароджені штовхаються, то активується область мозку, відповідальна за сенсорну інформацію, яка допомагає дитині "дізнатися" свого тіла. В цей час лікарі зчитували дані про мозкові хвилі за допомогою електроенцефалограми. До голови малюків прикріпили небольшин датчики, які реєструють електричні сигнали, що виробляються клітинами мозку.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Розмір мозкових хвиль був найбільшим у недоношених дітей в період останнього триместру. Через кілька тижнів медики знову провели сеанас ЕЕГ. Виявилося, що мозкові хвилі більше не пов'язані з штовханням.

Слід зазначити, що спонтанний рух і подальший зворотній зв'язок з навколишнім середовищем в ранній період розвитку необхідні для правильного картування мозку у тварин, наприклад щурів. Як показало нове дослідження, аналогічне справедливо для людей.

Більшість вагітних жінок починають відчувати, що їх дитина штовхається в період між 16 і 24 тижнями. Рухи можна охарактеризувати наступним чином: поштовх, удар і так далі, які можуть змінюватися в залежності від терміну вагітності.

Дослідники вважають, що отримані результати дозволять забезпечити немовлят, народжених раніше положенноо строку, оптимальним стаціонарним середовищем, щоб вони отримували належну сенсорну інформацію.

Нагадаємо, дітки, які проводять більшу частину дня на животі, сплять міцніше.

Як повідомляв портал "Знай.uа", музика володіє снодійною дією і здатна вирішити ваші проблеми зі сном.

Також "Знай.uа" писав, ранні пробудження оздоровлюють і роблять людей щасливішими.