Електронний імплантат, який впроваджується над сідницями, позбавить від нетримання сечі мільйони людей.

Новий винахід розміром з "флешку" діє на нерви в хребті і дозволяє регулювати сечовипускання, повідомляє Daily Mail.

Імплантат, створений американською компанією Axonics, заряджається за допомогою бездротового пристрою, який чіпляється на пояс. Термін эскплуатации розрахований на 15 років, що в три рази більше, ніж всі нинішні аналоги.

"Попередні пристрої були розміром із коробку сірників, тепер нам доведеться робити зовсім невеликий розріз. До того ж імплантат перезаряджається, що позбавить від повторної операції для заміни приладу", — заявляє уролог Нейл Харріс (Neil Harris) з Лідського університету.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами винахідників, прилад буде коштувати близько 20 000 фунтів стерлінгів і дозволить зменшити кількість хірургічних операцій.

Операція по впровадженню пристрою займає близько години. Хірург робить розріз довжиною 1 см в нижній частині спини і використовує рентгенівські знімки для підведення канюлі діаметром 5 мм (порожниста трубка) в крижовий відділ хребта. Провід довжиною 30 см діаметром 3 мм подається через канюлю.

Після того, як провід закріплений на місці, робиться другий маленький розріз над сідницями для імплантації генератора під шкіру.

Імплантат вже випробували на добровольцях. Пациенты, які випробували на собі дію пристрою, стверджують, що через три години після операції змогли повернутися до звичного способу життя. У 91 % випадків спостерігалося поліпшення симптомів.

За словами вчених, нетримання сечі викликано порушенням роботи детрузора сечового міхура, який розташований в стінках сечового міхура. Оболонка розслабляється, щоб сечовий міхур міг наповнюватися сечею, а потім стискає його, коли той заповнений. Але іноді м'язи стискаються занадто часто, створюючи раптовий позив до туалету.

Нагадаємо, раніше вчені створили пристрій, який поміщається в ніздрі і допомагає повернути втрачене нюх.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські вчені подарували нову надію людям з агресивним типом раку молочної залози.

Також "Знай.uа" писав, що британські вчені запропонували об'єднану методику з діагностики та видалення пухлин в легенях.