Дерматологи рекомендують використовувати золоті піщинки укупі з лазерною терапією для лікування вугрів у дорослих.

Фахівці з Королівського коледжу Лондона вважають, що такий метод набагато ефективніший і безпечніший, ніж прийом медикаментозних препаратів, повідомляє Daily Mail.

Крихітні частинки кварцу, які покриті золотом, втираються в пори, а потім нагріваються лазером. Частинки поглинають тепло, викликають легкий опік, який знищує вугри.

Косметична методика отримала назву Sebacia і включає в себе три сеанси лікування з інтервалом в один тиждень, хоча, за словами дерматологів, для досягнення повного ефекту може знадобитися від шести місяців до року.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Дослідження, яке провели в дев'яти приватних клініках у Європі, а потім представили на конференції Американського товариства дерматологічної хірургії в жовтні, показало високі результати у 79 % випадках через шість місяців після початку лікування.

"Золото використовується, тому що є інертною речовиною і не приносить шкоди", - пояснює доктор Ай Лін Чу (Ai-Lean Chew), який використовує дану методику.

Мікрочастинка, яка насправді чорного кольору, достатньо мала, щоб прослизнути в пори або сальну залозу на обличчі. Потім медики використовують лазер для "випалювання" вугрів.

Пігмент частинки діє в якості мішені для лазера. При попаданні пучків випромінювання золото нагрівається, ефективно припікаючи масляну залозу, щоб вона скривилася і більше не прогресувала.

Слід зазначити, що лікування антибіотиками також досить ефективно як засіб позбавлення від акне, проте головна проблема медичних препаратів в тому, що з часом у бактерій розвивається стійкість до діючих речовин.

Нагадаємо, надмірне захоплення зволожуючими кремами може нашкодити шкірі взимку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 95 % представленої косметичної продукції містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

Також "Знай.uа" писав, що альтруїзм на ряду зі здоровим харчуванням і заняттями спорту продовжує життя, заявляє дослідницька група з Університету Британської Колумбії.