Життя в зелених зонах та поблизу парків зменшує ймовірність виникнення хвороб серця, інсульту і ранньої смерті.

До такого висновку прийшли дослідники з Центру діабету і ожиріння Луізвільського університету, проаналізувавши стан серцево-судинного здоров'я понад 400 осіб, повідомляє Daily Mail.

Потім екологи виміряли рівень "рослинності" і якість повітря в будинках, використовуючи супутникові знімки NASA.

Безумовно, люди, які живуть в зелених зонах або в декількох хвилинах ходьби від громадського парку, могли похвалитися більш здоровим серцем і кровоносними судинами, а також рідше страждали від стресу.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Спостереження стосується всіх груп населення незалежно від віку, статі, етнічної приналежності, вживання статинів і навіть куріння.

Експерти стверджують, що результати дослідження підкреслюють важливість доступу до зелених насаджень. Особливо для міських жителів, які і без того схильні до підвищеного ризику розвитку серцевих захворювань з-за стресу і поганого харчування.

Це дослідження вважається першим, яке присвячено взаємозв'язку між зеленими насадженнями і здоров'ям серця.

Протягом п'яти років дослідна група спостерігала за показниками здоров'я 408 осіб, які представляють різні вікові, етнічні та соціально-економічні шари населення.

У всіх з них були проблеми з серцем у тій чи іншій формі.

Кожен доброволець повинен був здати аналізи крові і сечі, перш ніж піддаватися фізичному впливу для вимірювання біомаркерів пошкодження кровоносних судин і ризику серцево-судинних захворювань.

Врахувавши всі фактори, екологи виявили чіткий взаємозв'язок між зеленими зонами і здоров'ям серця.

Вчені вважають, що отримані ними дані повинні враховуватися в майбутньому для створення здорової інфраструктури в містах.

Нагадаємо, участь у великих марафонах без попередньої підготовки може призвести до проблем із серцем.

Як повідомляв портал "Знай.uа" фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Також "Знай.uа" писав, чому літнім людям потрібно займатися єдиноборствами.