Батьки повинні тримати мініатюрні елементи живлення подалі від своїх дітей, так як вони можуть призвести до серйозних травм або навіть до летального результату.

Невеликі круглі батарейки, часто зустрічаються в іграшках і пультах дистанційного управління, можуть викликати хімічні опіки при попаданні в ніс або рот, повідомляє Daily Mail.

Нові побоювання виникли після того, як медичні дослідники вивчили випадок з дитиною, який помер із-за того, що проковтнула батарейку.

Служба розслідувань з питань охорони праці (Healthcare Safety Investigation Branch, HSIB) попередила батьків про те, що вони повинні знати про небезпеку, пов'язану з акумуляторами, а також зберігати та належним чином і утилізувати їх.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Хоча розслідування за фактом смерті дитини триває, слідчі не сумніваються, що проблемка в батарейці.

Експерти попередили, що при зіткненні з вологою поверхнею, наприклад, з внутрішньою частиною рота або горла, носом або вухом, батарейки становлять особливу небезпеку.

Якщо проковтнути батарею або вставити в ніздрі, це призведе до внутрішніх опіків протягом декількох годин і привести до проблем з ковтанням і диханням.

Смертельні травми можуть виникнути навіть у тому випадку, якщо батареї розрядилися занадто пізно.

Якщо ваш дитина проковтнула батарейку, то негайно відвезіть його в лікарню, щоб фахівці оглянули його і надали відповідну допомогу.

Діти молодшого віку особливо піддаються підвищеному ризику, тому що протягом своїх ігор можуть проковтнути предмети.

Батареї довжиною два сантиметри і більше можуть бути ще більш небезпечними, так як можуть застрягти в горлі дитини і призвести до асфіксії.

Нагадаємо, хімічні речовини, що містяться в парфумерії і лосьйонах для тіла, прискорюють статеве дозрівання дівчаток.

Як повідомляв портал "Знай.uа" 95 % представленої косметичної продукції містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

Також "Знай.uа" писав, що детки, які проводять більшу частину дня на животі, сплять міцніше.