Втрата слуху збільшує ймовірність небезпечних ситуацій у літніх людей.

Дослідники з Центру престарілих імені Роберта Н. Батлера виявили, що смертність серед людей з глухотою вище, особливо серед чоловіків і жінок 75 років, а також серед розлучених осіб, повідомляє Science Daily.

Однак ризик смерті у дорослих, що мають партнера з хорошим слухом, виявився нижче.

Слід зазначити, що багато летальних випадків найчастіше пов'язано з дорожньо-транспортними пригодами або з отриманими травмами. Медики вважають, що наявність близьких дозволяє запобігти розвитку небезпечних ситуацій.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Дослідники проаналізували дані 50 462 дорослих, які брали участь у дослідженні проблеми втрати слуху в Північному Тренделаге з 1996 по 1998 рік.

Вчені використовували норвезький реєстру для ідентифікації випадків смерті до 2016 року. Дані про сімейний стан і кількість дітей були отримані з Національного реєстру населення.

Дослідники також взяли до уваги частоту куріння, вживання алкоголю і фізичну активність.

За їх словами, існує кілька пояснень для лякаючою закономірності між втратою слуху і смертністю.

Зазвичай члени сім'ї допомагають при поганому стані здоров'я порівняно з друзями або родичами. У разі відсутності рідних ризики набагато вище.

Наявність партнера може дозволити людям зі втратою слуху вести більш активне соціальне життя, оскільки чоловік (дружина) будуть надавати підтримку, проявляти ініціативу і допомагати їм долати бар'єри для спілкування з іншими.

Чоловік/дружина може також заохочувати використання технічної підтримки, такий як слухові апарати, і, при необхідності, надавати допомогу в консультації медичних служб.

Втрата слуху є четвертою основною причиною інвалідності. Ймовірність збільшується приблизно з одного відсотка у віці від 40 років на 50 % серед жінок і на 62 % серед чоловіків у віці від 80 до 84 років.

Нагадаємо, вчені навчилися відновлювати клітини у вусі, які відповідають за сприйняття звуків.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, британські вчені виростили штучний стравохід і успішно пересадили його мишам.