Довіра до незнайомців сприяє довголіттю.

До такого висновку прийшли дослідники після обстеження 25 000 американців з різних соціальних класів і етнічних груп у період з 1978 по 2010 роки, повідомляє Daily Mail.

Зокрема, вчені виявили, що люди, які підозрілі до незнайомців або живуть в районах, де поширена недовіра, набагато частіше помирають раніше покладеного часу.

Медики вважають, що довірливі люди рідше схильні до стресу.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Дана наукова робота є першим демографічним дослідженням, яке вивчають взаємозв'язок між довірою і смертю.

Люди, які більш позитивно ставляться до незнайомців, на 17 % рідше вмирали від передчасної смерті, ніж ті, хто демонстрував недовіру.

Найбільш "довірливі" штати розташовані на північно-заході США: Айова, Небраска, Канзас, Північна Дакота, Південна Дакота, Міннесота і Міссурі. Опитування показало, що близько 49 % населення цих регіонів вважає за краще довіряти людям.

Слідом за ними в рейтингу "довірливих" штатів знаходяться Нова Англія (47 %) і гірський південний захід США (44 %).

Результати узгоджуються з попередніми дослідженнями, в яких передбачалося позитивний вплив довіри на здоров'я людей.

За словами вчених, довірливі люди можуть більш ефективно отримувати соціальну підтримку.

Слід відзначити, що довіра зменшує кількість конфліктних ситуацій в соціальних взаємодіях і нівелює психосоціальний стрес, який сприяє проблем зі здоров'ям і скорочення життя.

Переваги від високого рівня довіри були однаковими між чоловіками і жінками і зберігалися навіть при врахуванні соціально-економічних умов: освіти і доходу.

Враховуючи профілактичні наслідки довіри по відношенню до смертності, брак оного може представляти недооцінену проблему суспільної охорони здоров'я.

Нагадаємо, альтруїзм на ряду зі здоровим харчуванням і заняттями спорту продовжує життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики виявили закономірність між віддаленою роботою та розвитком безсоння.

Також "Знай.uа" писав, що високий рівень антимюллерового гормону (АМГ) у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.