Келих червоного вина на день позбавить від зайвих візитів до лікаря.

До такого висновку прийшли гарвардські вчені після того, як вивчили дані 21 000 італійців і італійок, повідомляє Daily Mail.

Результати дослідження показали, що люди, які щодня випивають 125 мл вина в рамках середземноморської дієти, рідше хворіють, ніж алкоголіки або ті, хто взагалі не п'є.

протягом шести років медики стежили за показниками здоров'я пацієнтів, середній вік яких становив 56 років.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Виявилося, що "непитущі" люди на 11 відсотків частіше потрапляли в лікарню, ніж люди, які помірно випивають.

Слід зазначити, що попередні дослідження показали, що червоне вино в помірних кількостях, корисно для серця, так як містить сполуки, які знижують ризик розвитку захворювань.

Проте американські дослідники попереджають, що якщо ви і раніше відмовлялися від алкоголю, то не слід змінювати своїм звичкам. Спиртні напої можуть призвести до інших захворювань і ускладнень.

Ніхто не заперечує той факт, що в наш час багато людей зловживають алкогольними напоями. Протиріччя в тому, безпечні низькі рівні споживання.

Також існують переконливі докази того, що ризик і переваги сильно залежать від типу алкоголю і від того, як він п'янить. Однак багато дослідженнь не включали ці фактори при винесенні рекомендацій щодо безпечного рівня споживання.

Так може вживання алкоголю хоч трохи бути корисним?

Дані стверджують, що "так". Те, як ви п'єте, пов'язано з тим, скільки алкоголю буде присутній у вашій крові.

Їжа з питвом також має великий вплив на здоров'я, тому що знижує концентрацію алкоголю в крові. А в рамках середземноморської дієти алкоголь навіть зменшує ймовірність розвитку раку.

Нагадаємо, клімат впливає на кількість випитого алкоголю у популяції.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики виявили білковий механізм, який допоможе пояснити природу алкоголізму.

Також "Знай.uа" писав про 6 способів кинути пити сьогодні.