Кількість серцевих нападів різко зростає напередодні Нового Року та Різдва.

До такого висновку прийшли дослідники Каролінзького інституту в Стокгольмі після того, як порівняли час і дату 280 000 інфарктів, які відбулися за 16 років у Швеції, повідомляє Daily Mail.

Експерти виявили, що пік серцевих нападів доводився на десяту вечора 24 грудня (напередодні Різдва, яке традиційно святкується в західних країнах 25 грудня).

Медики вважають, що всьому виною емоційний стрес і тривога, які підвищують ризик, особливо серед людей старше 75 років або тих, хто вже страждає на діабет або серцево-судинними захворюваннями.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Дослідники пропонують розробити стратегії для захисту людей від стресу напередодні Різдва, так як їх дані показали, що ймовірність виникнення інфаркту збільшується на 37 %.

На Різдво ризик становить 29 %, а після свят — 21 %.

Також розрахунки показали, що в переддень Нового року ризик серцевих нападів зростає на 20 %.

[quote author=""]"Спалахи гніву, тривоги, смутку, горя та стресу збільшує ризик інфаркту міокарда

Аналіз статистики інфарктів показав, що одним з найнебезпечніших днів тижня можна вважати понеділок — ймовірність виникнення інфаркту міокарда збільшується на 10 %.

Найнебезпечніший час — восьма ранку. Частота серцевих нападів збільшується на 60 %.

Дослідники вважають, що "стресові понеділки" викликають підвищення артеріального тиску і частоти серцевих скорочень.

Однак напередодні Різдва, 10 вечора — найнебезпечніший час, коли ризик збільшується більш, ніж удвічі порівняно з іншою частиною дня.

Нагадаємо, будь-який повторюваний плейлист рано чи пізно починає дратувати, але, на думку деяких музичних психологів, різдвяні мелодії можуть ще й нашкодити.

Як повідомляв портал "Знай.uа" любителі фастфуду частіше за інших страждають депресією.

Також "Знай.uа" писав, що медики збираються використовувати кетамін в експериментальному лікуванні депресії.