Яблука вважаються одними з найбільш корисних продуктів для здоров'я.

Круглі соковиті плоди з високим вмістом клітковини і вітаміну С, а також з низьким вмістом калорій представляють величезну цінність для нашого організму повідомляє Live Science.

Яблука можуть пом'якшити наслідки астми і хвороби Альцгеймера. Допомагають регулювати вагу, зміцнюють кістки, дихальні функції і захищають шлунково-кишкового тракту.

Яблука містять волокна, які не розчиняються у воді і допомагають харчовим продуктам швидко переміщатися по травній системі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Також фрукти містять розчинні волокна, наприклад пектин. Поживна речовина, яка запобігає накопиченню холестерину в слизовій оболонці кровоносних судин, що, у свою чергу, допомагає запобігти атеросклерозу та захворювання серця.

Дослідження 2017 року, опубліковане в журналі Nutrients, довело, що антиоксиданти, які також присутні в яблуках, знижують ризик астми, допомагаючи контролювати виділення вільних радикалів із запалених клітин в дихальних шляхах і в крові з високим вмістом кисню, що надходить із серця.

Ризики для здоров'я

Надмірне вживання яблук не викличе особливих побічних ефектів. Один з найвідоміших — зайва вага. Сік яблук також може пошкодити зубну емаль.

Однак, за словами провідного дослідника Девіда Бартлетта, керівника стоматологічного інституту king's College в Лондоні, "справа не тільки в тому, що ми їмо, але і в тому, як ми це їмо". Тому не зловживайте. Стоматологи рекомендують розрізати яблука і жувати їх задніми зубами.

Правда, що насіння яблук отруйні?

Насіння яблук містять хімічну сполуку під назвою амігдалин, яка може виділяти ціанід, коли вступає в контакт з травними ферментами.

Цілі насіння проходять через травну систему без особливих проблем, але розжовування може призвести до того, що токсини потраплять в організм

Один чи два зерна навряд чи зашкодять, так як організм спосіб засвоїти невеликі дози ціаніду. Однак якщо ви або дитина проковтнули багато насіння, вам слід негайно звернутися за медичною допомогою.

Скільки насіння шкідливо? Близько 1 міліграма ціаніду на кілограм маси тіла вб'є дорослу людини.

Насіння яблуні містять близько 700 мг ціаніду на кілограм; так що близько 100 грамів насіння яблуні було б досить, щоб убити людину вагою 70 кг Однак вага яблучного насіння становить 0,7 грама, тому для отруєння вам доведеться з'їсти більше 143 насіння.

Нагадаємо про полезе і шкоду соєвого соусу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.

Також "Знай.uа" писав, що здорова порція картоплі-фрі становить шість соломок.