Конфлікти на роботі можуть призвести до порушення сну не тільки співробітників, але і у їх партнерів.

Дослідники з Портлендського університету і Університету штату Іллінойс довели, що така поведінка може негативно впливати на рівень добробуту та стосунки, повідомляє Science Daily.

Психологи спробували розглянути взаємозв'язок між громадянською відповідальністю на робочому місці (звичайним стресовим подією на роботі) і сном працівників, які перебувають у шлюбі і мають двох дітей.

В рамках досліджень вчені опитали 305 пар, які працюють в різних сферах.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Провідний автор дослідження Шарлотта Фріц (Charlotte Fritz) стверджує, що коли в одного з партнерів відбуваються конфлікти на роботі, то вони частіше скаржаться на симптоми безсоння.

Але психологи пішли далі, вивчивши проблеми зі сном у подружжя працівників і виявили, що вони також страждають, але тільки якщо пара працює в тій же компанії або з тієї ж професії.

"Оскільки працюють пари мають краще уявлення про те, що відбувається на роботі, вони можуть бути кращими прихильниками. Ймовірно, вони знають більше про контекст зародження конфлікту та можуть бути залучені в процес рішення проблем", заявляє доктор Фріц.

Дослідники рекомендують компаніям робити все, що в їх силах, для створення доброзичливої культури.

Проте, враховуючи, що повністю уникнути конфліктів на робочому місці неможливо, Фріц також пропонує ряд стратегій, які допоможуть співробітникам впоратися з ними, включаючи психологічну ізоляцію від роботи в неробочий час, дозвілля з сім'єю і друзями або заняття хобі, а також медитацією на роботі і вдома.

Те ж саме можна сказати і про чоловіка працівника.

Нагадаємо, аналіз розміру зіниць дозволяє встановити рівень стресу у людини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" японські дослідники з Університету Кагошимы в лабораторних умовах продемонстрували заспокійливі властивості лаванди.

Також "Знай.uа" писав, що запах партнера може заспокоїти жінку, яка знаходиться в стресовій ситуації.