Британські вчені запропонували кардинально нову методику лікування раку передміхурової залози.

Зокрема, дослідники з Королівського коледжу Лондона збираються проводити ін'єкції безпосередньо у пухлину, щоб зміцнити імунну систему і вбити злоякісні клітини, повідомляє Daily Mail.

Справа в тому, що ведення штучного протеїну під назвою IL-15, збільшує кількість і силу антиракових клітин.

У наступному році медики планують почати випробування за участю 20 чоловіків, які страждають від раку простати в лікарні імені Гая в Лондоні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

Вчені сподіваються зменшити кількість пухлин раку передміхурової залози, а також забезпечити довготривалий захист від цього захворювання.

Імунотерапія та інші подібні методи лікування можуть подарувати реальну надію хворим з онкологією передміхурової залози.

За останніми даними, майже три чверті чоловіків з діагнозом раку простати помирають протягом п'яти років, Показники виживаності у них гірше, ніж у чоловіків з багатьма іншими видами раку.

Одна з причин полягає в тому, що після того, як рак поширився на інші органи, у них відносно обмежені можливості лікування.

Старший науковий співробітник доктор Христина Галустян (Christine Galustian) висловила сподівання, що нова методика імунотерапії змінить ситуацію.

За її словами, ранні лабораторні дослідження дозволили зменшити кількість пухлин більш, ніж наполовину.

Більш того, цілеспрямоване лікування основної пухлини "вчить" імунну систему проводити "пошук і знищення" інших пухлин і ракових клітин передміхурової залози в інших частинах тіла.

Також ін'єкція білка безпосередньо в пухлину допомагає мінімізувати кількість речовини, що циркулює в організмі в цілому, зводячи до мінімуму побічні ефекти.

Нагадаємо, медики з'ясували, як здорові клітини передміхурової залози перетворюються в ракові.

Як повідомляв портал "Знай.uа" чоловіки, які страждають від запалення кишечника, в п'ять разів частіше хворіють на рак простати.

Також "Знай.uа" писав, що люди, які страждають від псоріазу, два рази частіше піддаються ризику розвитку певних захворювань кишечника.