Проблема високого тиску турбує тих, хто живе в хронічному стресі і тих, хто має шкідливі звички, а також нерегулярне і незбалансоване харчування.

найшвидший і популярний спосіб знизити високий тиск в домашніх умовах – скористатися холодною водою. У ємність потрібно набрати холодної води і полоскати в ній ноги пару хвилин. Краще всього це зробити сидячи на стільці і опустивши ноги у воду.

Як альтернативу можна під проточною холодною водою потримати кілька хвилин руки. Важливо омивати водою руки від долонь до передпліччя рівномірно. Після цього потрібно побризкати водою обличчя і докласти змочену ганчірку на сонячне сплетіння.

Як засіб для того, щоб збити високий тиск використовують звичайний чай з м'ятою або суміш з склянки мінеральної води, столової ложки меду і соку половини лимона. Випити воду важливо за один прийом. Протягом 20-30 хвилин відчуєте полегшення, а тиск знизиться на 15-20 пунктів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як не дивно, але гаряча ванна для рук також здатна збити підвищений артеріальний тиск. Температура води повинна бути близько 45 градусів, час процедури – 10 хвилин.

У разі різкого стрибка тиску в першу чергу потрібно розслабитися і постаратися затримувати дихання на видиху на 8-10 секунд протягом трьох хвилин. Такий прийом здатний знизити тиск на 30 пунктів за короткий термін.

В той момент, коли ви відчуваєте, що тиск почав підвищуватися, потрібно випити валер'янки і трохи полежати. Однак не варто нехтувати походами до лікаря і пам'ятати, що часті перепади тиску можуть перетворитися на гіпертонію.

Нагадаємо, аритмію замовляли? Як "енергетики" заважають роботі серця. Названа ще одна причина аритмії.

Як повідомляв Знай. ua, вчені нарешті знайшли рішення всіх проблем: рак, безпліддя та психічні розлади. Дослідники з'ясували, що дефіцит цього з'єднання робить нестабільною X-хромосому.

Знай. ua писав, про невгамовний імунітет: біологи розкрили таємницю хронічної втоми. Може імунна система "втомити" організм.