Вчені з Кембриджу розробили штучний інтелект, який позбавить людей від необхідності нюхати власні пахви на наявність неприємних запахів.

Університетська компанія Arm, яка розробляє програми для смартфонів, створила чіп, котрий фіксує концентрацію смороду людського тіла, повідомляє Daily Mail.

Штучний "електронний ніс" виявляє десятки газоподібних хімічних речовин. Пристрій оцінює рівень неприємного запаху за шкалою від одной до п'яти і повідомляє власника про необхідність скористатися дезодерантом.

Виробники сподіваються, що у майбутньому їх пристрої будуть кріпитися до одягу і зможуть контролювати свіжість тіла протягом дня. Більш того, гаджет можна буде застосовувати для перевірки якості продуктів.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Пристрій створено в рамках проекту "Пластиковий ніс", мета якого розробка електронних пристроїв, здатних розпізнавати всі запахи.

Прилад складається з тонкої пластмасової плівки з вбудованою технологією газосенсора, яка була розроблена Манчестерським університетом.

Вісім датчиків зв'язуються з молекулами газів і визначають їх походження за допомогою технології штучного інтелекту.

Слід зазначити, що концепція "електронних носів" не нова. Пристрої вперше розробив професор електронної інженерії Джуліан Гарднер (Julian Gardner) в Університеті Варвіка.

І хоча професор Гарднеру вдалося знизити ціну пристрою з 20 000 до декількох доларів, він стверджує, що "електронні носи" повинні бути ще дешевше, аби люди їх купували.

Медики також пропонують використовувати цю технологію у виробництві продуктів харчування. Зокрема, встановлювати їх в упаковку, що допоможе контролювати якість продукції.

Дослідники вважають, що така технологія знайде відгук у країнах з економікою, що розвивається.

Нагадаємо, запах чоловічого тіла діє на жінку схожий на доброго заспокійливого.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", цей симптом багато ігнорують, але він запросто може вас вбити.

Також портал "Знай.uа" писав про те, як перестати потіти.