Довгий час деякі фахівці зі здорового харчування скептично ставилися до мигдалю з-за високого вмісту калорій і жирів, які, як вони вважали, можуть призвести до надмірної ваги.

Однак експерти Королівського коледжу Лондона стверджують, що, хоча горіхи містять багато енергії і жирів, понад половини калорій не поглинаються організмом, повідомляє Daily Mail.

Їх дослідження показало, що до 20 % жирів в горіхах і чверть калорій не всмоктуються нашим тілом. Зокрема, дієтологи порівняли рівні поглинання ліпідів після прийому продуктів з мигдальної муки і горіхового кексу.

Виявилося, що подрібнений мигдаль краще всмоктується організмом, ніж звичайний горіх, тому що жири, які містяться в ньому, найчастіше відкладаються в організмі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Слід відзначити, мелений мигдаль часто додають в безглютенові торти в якості замінника борошна або для того, щоб зробити випічку "більш здоровою".

У рамках дослідження обидва кондитерські вироби подавалися із знежиреним заварним кремом.

Дослідники запросили добровольців, яким видалили нижні відділи кишечника і "зменшили" шлунок після різних захворювань: раку, виразкового коліту або хвороби Крона.

Медики зібрали зразки рідини з кишечника учасників для вимірювання рівня цукру і жиру.

Результати показали, що вживання кексів з невеликими шматочками мигдалю призвело до засвоєння 56,5 % жиру порівняно з 96,5 % жиру, що міститься в горіховій борошні.

В результаті вживання мигдальної муки в кровотоках учасників також циркулирувало на 61 % більше жиру, ніж у тих, хто їв горіхові шматочки.

Коли частинки мигдалю були досліджені під мікроскопом, дослідники виявили частинки жиру, які залишаються в горіхах після виведення з організму.

Тому вчені рекомендують мигдаль в якості хороших закусок, які впливають на здоров'я кишечника і серцево-судинної системи.

Нагадаємо, деякі люди, які страждають від алергії на арахіс, можуть зменшити вразливість до горіхів з допомогою спеціальної терапії.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дієта, багата на джанк-фуд, торти і напівфабрикати, підвищує ризик виникнення депресії.

Також "Знай.uа" писав, що відмова від фаст-фуду викликає абстинентный синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.