Довгий час деякі фахівці зі здорового харчування скептично ставилися до мигдалю з-за високого вмісту калорій і жирів, які, як вони вважали, можуть призвести до надмірної ваги.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак експерти Королівського коледжу Лондона стверджують, що, хоча горіхи містять багато енергії і жирів, понад половини калорій не поглинаються організмом, повідомляє
Виявилося, що подрібнений мигдаль краще всмоктується організмом, ніж звичайний горіх, тому що жири, які містяться в ньому, найчастіше відкладаються в організмі.
Слід відзначити, мелений мигдаль часто додають в безглютенові торти в якості замінника борошна або для того, щоб зробити випічку "більш здоровою".
У рамках дослідження обидва кондитерські вироби подавалися із знежиреним заварним кремом.
Дослідники запросили добровольців, яким видалили нижні відділи кишечника і "зменшили" шлунок після різних захворювань: раку, виразкового коліту або хвороби Крона.
Медики зібрали зразки рідини з кишечника учасників для вимірювання рівня цукру і жиру.
Результати показали, що вживання кексів з невеликими шматочками мигдалю призвело до засвоєння 56,5 % жиру порівняно з 96,5 % жиру, що міститься в горіховій борошні.
Коли частинки мигдалю були досліджені під мікроскопом, дослідники виявили частинки жиру, які залишаються в горіхах після виведення з організму.
Тому вчені рекомендують мигдаль в якості хороших закусок, які впливають на здоров'я кишечника і серцево-судинної системи.
Як повідомляв портал "Знай.uа" дієта, багата на джанк-фуд, торти і напівфабрикати, підвищує ризик виникнення депресії.
Також "Знай.uа" писав, що відмова від фаст-фуду викликає абстинентный синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.