Народження дитини підвищує ризик виникнення серцевих захворювань у жінок.

Дослідники з Університету науки і технології Хуачжонга в Ухані провели масштабний аналіз показників здоров'я 3 089 929 жінок, з яких у 150 512 учасниць спостерігалися серцево-судинні захворювання, повідомляє European Journal of Preventive Cardiology.

Слід зазначити, що спостереження за здоров'ям жінок тривало близько 50 років. Аналіз даних всіх учасниць показав, що у вагітних ймовірність виникнення інфаркту або інсульту у літньому віці на 14 % вище.

Справа в тому, що деякі жінки після вагітності набирають вагу, яка негативно відбивається на здоров'ї серця.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

"Жінки повинні усвідомлювати, що народження дітей може підвищити ймовірність виникнення серцевих захворювань або інсульту в майбутньому, — заявляв автор дослідження Донминг Ванг (Dongming Wang), фахівець в області суспільної охорони здоров'я Китайської Народної Республіки.

Також вагітність провокує гормональний дисбаланс у жінки, який може призвести до розвитку цукрового діабету 2-го типу.

Слід зазначити, що кожні наступні пологи також підвищують ризик розвитку ішемічної хвороби серця та інсульту на п'ять і три відсотка, відповідно.

Гарна новина полягає в тому, що жінки можуть зайнятися профілактикою серцево-судинних захворювань. Вагітність — відмінний час, щоб позбутися шкідливих звичок.

Так що кидайте палити, регулярно тренуйтеся, харчуйтеся здоровою їжею і тримайти вагу під контролем.

Більш того, вчені заявляють, що вагітність може зміцнити здоров'я жінки, завдяки проведеним раніше дослідженням, що зв'язує її зі зниженням ризику розвитку раку молочної залози, яєчників і ендометріозу.

Нагадаємо, буллінг призводить до структурних змін в мозку потерпілих.

Як повідомляв портал "Знай.uа" агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.

Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили витоки виникнення синдрому Туретта.