Довгий час вважалося, що люди із садистськими нахилами, отримують задоволення від своєї агресії по відношенню до інших.

Але згідно з результатами ряду досліджень, проведених Університетом Співдружності Вірджинії за участю 2000 добровольців, злочинні дії в кінцевому підсумку призводять до погіршення психологічного стану садистів, повідомляє Science Daily.

Зображення: Genevieve Belleveau — Sacred Sadism

"Садистські тенденції існують не тільки у серійних вбивць, але і у звичайних людей і тісно пов'язані з більш агресивною поведінкою", — затверджує провідний автор дослідження Девід Честер David Chester).

За словами психологів, садистами в звийчаному житті можна назвати людей, які отримують задоволення, коли ображають чи утискають інших людей.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У рамках дослідження вчені оцінили агресивні і садистські нахили людей, вимірюючи ймовірність того, що учасник спробує помститися або заподіяти шкоду невинному людині.

Психологи розробили кілька сценарией і виявили, що люди з агресивними наклоностями отримували більше задоволення від заподіяння шкоди іншим, як і очікувалося. Тим не менше рівень щастя помітно знизився у всіх садистів після поганих вчинків.

Зображення: Genevieve Belleveau — Sacred Sadism

Вчені вважають, що можливо це пов'язано з тим, як агресія впливає на мозок, змушуючи людей сприймати щось як приємне, коли вона насправді створює зворотний ефект.

Складні відносини між позитивними почуттями до або під час агресії у садистів, в поєднанні з негативним настроєм після агресивної поведінки, дозволяють розробити нове розуміння природи насильства.

Як вважають психологи їх дослідження зв'язку між агресією і садизмом показують, що позитивні почуття також є важливою причиною насильства над людьми.

"В майбутньому психологам не слід нехтувати цією стороною агресивної медалі", — говорить Честер.

Зображення: Genevieve Belleveau — Sacred Sadism

Нагадаємо, чи правда, що успіх любить психопатів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у кожному з нас живе психопат. У певних ситуаціях він може заявляти про себе, тоді як у звичайному житті ви навіть можете не підозрювати про його існування.

Також "Знай.uа" писав про фантосмии — різновиди нюхових галюцинацій.