Не забувайте знімати контактні лінзи перед сном, інакше ви ризикуєте підхопити небезпечну інфекцію під назвою мікробний кератит.

До такого висновку прийшли вчені з Американського коледжу лікарів швидкої допомоги, які проаналізували звіти про захворюваність і смертність від інфекцій рогівки, що виникла в результаті неправильного використання контактних лінз, повідомляє Daily Mail.

"Сон у контактних лінзах — це ризиковане заняття, яке може призвести до інфекцій, а в деяких випадках і до необоротних пошкоджень ока", — говорить провідний автор дослідження доктор Джон Флемінг (Jon Femling).

Недбале ставлення до контактних лінз може привести до скупчення шкідливих бактерій та інфекцій на поверхні лінз.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Якщо ви хочете уникнути інфекції та поїздки у відділення невідкладної допомоги, необхідно забезпечити належний догляд за очима", — заявляє доктор Флемінг.

Раніше дослідники виявили спалах рідкісного очної інфекції у носіїв контактних лінз в Південно-Східній Англії.

Контрольне дослідження, в якому брали участь 63 особи з діагнозом акантамебний кератит і 213 здорових добровольців показало, що ризик розвитку захворювання в три рази вище для тих, хто не стежить за гігієною лінз, бере їх брудними руками, використовують погані розчини для дезінфекції і носять лінзи в басейнах і ваннах.

Дослідники закликають поширювати цю інформацію серед клініцистів, фахівців і носіїв контактних лінз. У минулому така стратегія виявилася ефективною для боротьби з цією страшною недугою.

Нагадаємо, австралійські медики працюють над створенням контактних лінз, які прискорюють загоєння очних травм.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені Бірмінгемського університету розробили нові краплі для очей, які розсмоктують шрами на сітківці.

Також "Знай.uа" писав, що активний інгредієнт, що міститься в краплях для очей, виявився ефективним засобом лікування однієї з різновидів лейкемії.