Контактні лінзи з шипами допоможуть у лікуванні рідкісних очних захворювань.

За словами винахідників з Наньянського технологічного університету, поверхня лінзи покрита розчинними мiкроголками, які безболісно проникають в око і гарантують надійну доставку ліків до джерела проблеми: від глаукоми до дегенерації жовтої плями, повідомляє Daily Mail.

Дослідники вважають, що їх винахід набагато ефективніше нині існуючих методів: очних крапель, таблеток і хворобливих ін'єкцій.

Незважаючи на свій моторошний вигляд, засіб настільки ж прост у використанні, як і контактні лінзи.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як тільки лінза поміщається на поверхню очі, то рідина очного яблука просочуватися в простір між мiкроголками. Голки відкріплюються від лінзи і розподіляють ліки, які в них містяться.

Протягом наступних декількох днів, поки мікроголки продовжують розчинятися, організм постійно отримує дозу ліків.

Новий метод вже успішно випробували на мишах, які страждали від неоваскуляризації рогівки. Гризунам наділи лінзи з одним мiкрограмом препарату. В результаті лікування 90 % уражених ділянок зажили.

Дослідники прогнозують, що одна доза у 20 мкг буде достатньою для лікування аналогічного захворювання у людей.

Тести на мишах спростували теорію про те, що процес накладання лінз може приносити хворобливі або дискомфортні відчуття.

Вчені стверджують, що лінзи природним чином виводять з організму тварин. Вони також не спостерігали кровотечі або запалення очей у гризунів.

Більш того, побічні ефекти у передозування медикаментозними засобами неможливi, так як лінзи видають певну дозу в процесі розчинення.

Нагадаємо, німецькі вчені створили крихітних роботів, які допоможуть у лікуванні сліпоти.

Як повідомляв портал "Знай.uа" американським вченим вдалося виростити фрагмент сітківки людського ока в лабораторних умовах.

Також "Знай.uа" писав, до 2050 року близько половини населення Землі буде страждати від короткозорості.