Дослідники вже довели – щоденне вживання кави в помірній кількості може бути корисним для організму. Але на жаль, є випадки, коли вживання кави варто припинити. Це залежить як від індивідуальних особливостей людини, так і від проблем зі здоров'ям. Про це повідомляє Clutch.

Медики назвали кілька ознак того, що ваш організм "не дружить" з кофеїном.

Перший ознака: біль у животі

Як нещодавно виявилося, деякі сполуки кави активізують вироблення шлункового соку, що надалі, погано позначається на стані слизової. Біль у животі – одна з ознак того, що вживання кави вам зовсім не йде на користь.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім цього напій часто стає причиною розвитку гастриту і виразкових захворювань. Так само від кофеїну виникають спазми черевних м'язів, і при цьому низ живота може крутити і турбувати сильним болем.

Біль в животі може сигналізувати про те, що вам час припинити пити каву.

Друга ознака: прискорене серцебиття

Це ще одна ознака несприйнятливості кави організмом. На нього обов'язково варто звернути увагу і припинити вживати каву, інакше в роботі серця можуть виникнути серйозні збої.

Третя ознака: діарея

Якщо ви — завзятий любитель кави, а інших видимих причин для частого відвідування туалету немає, швидше за все, справа саме в цьому напої.

Четверта ознака: тремор

Відомо, що кава бадьорить і тонізує. Але вона може і нашкодити організму – наприклад, у разі підвищеної чутливості до кофеїну або при зловживанні кави. Тут слід або зменшити її дозу або припиняти пити зовсім (хоча б на деякий час).

Ознака п'ята: головний біль

В основному, цей негативний ефект від вживання кави пов'язаний із звичкою пити її у великій кількості, а також ігнорувати вживання щоденної норми води, яка особливо необхідна для любителів кави. Крім головного болю, можуть також виникнути відчуття втоми і занепаду сил.

Також кава підвищує артеріальний тиск, що негативно позначається на гіпертоніків.

Нагадаємо, дослідники ароматного напою розповіли, як краще його вживати, щоб знизити негативну дію на організм кофеїну і поліпшити інтелект.

Як повідомляв портал "Знай.uа", американські вчені виявили з'єднання, яке в поєднанні з кофеїном, запобігає слабоумству і захворюванню центральної нервової системи.

Також "Знай.uа" писав, експерти попереджають, що кофеїнові "енергетики" негативно впливають на статистику серцевих захворювань серед населення.