Під час відвідування салонів краси, ви, як клієнт маєте повне право перевірити медичні книжки майстрів, а також стерильність інструментів. Краще убезпечити себе і перевірити все до процедури, ніж потім довго і болісно лікуватися.

Гепатит С – страшний діагноз. І від нього, на жаль, не застрахований ніхто. Особливо перед Новим роком, коли у майстрів манікюру самий сезон.

Дівчині Ксенії довелося заплатити майже 20 тисяч доларів на лікування і роком біганини по різних лікарях за звичайний похід в експрес-манікюр. Їй просто зробили манікюр не простерилизованными інструментами.

"Найгірший варіант - це смерть. Безумовно мені було страшно, тому що ти не гарантії одужання", - зазначає дівчина.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

При цьому хвороба дала ускладнення на щитовидну залозу, а також почалися проблеми зі шкірою. Від ліків від гепатиту у Ксенії розвинулася депресія. Проте її історія закінчилася добре, адже в результаті їй вдалося вилікуватися від небезпечного захворювання.

"Я стала більш уважною до себе, до свого організму, до свого самопочуття. Я так само ходжу на манікюр, але тепер зі своїми інструментами", - уточнює Ксенія.

Правила безпеки для проведення манікюру досить прості: інструменти повинні бути простерилізовані, майстер повинен працювати в рукавичках, а перед процедурою дезінфікувати свої руки та руки клієнта. Однак часто цими правилами нехтують.

Обов'язкова вимога до салонів краси та студій манікюру – наявність проточної води. У місцях експрес-манікюру її там немає в 99% випадків.

"Води повинно бути багато. Я скажу більше: у салоні необхідно наявність двох раковин – одна, де людина зможе помити руки, а інша – де майстер миє інструменти" - підкреслює фахівець.

Нагадаємо, справа не завжди в гормонах: як мікрофлора провокує шкірні захворювання. Американські медики заново відкрили цілющі властивості изотретиноина (різновид вітаміну А), що призначається в якості засобу лікування акне протягом десятиліть.

Як повідомляв Знай. ua, морська сіль зберігає страшний секрет: ось чому краще її не купувати. 90% солей, відібраних по всьому світу, дослідники виявили пластикові волокна.

Знай. ua писав про кращі продукти для здоров'я нирок. Лікар дав важливі поради, як допомогти організму відновитися після святкових застіль.