Новорічні та різдвяні свята можуть незадовільно позначитися на рівні холестерину.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДослідження, проведене за участю майже 26 000 чоловік, показало, що рівень холестерину, як правило, у січні вище в порівнянні з іншими місяцями, повідомляє
Всьому виною святкові столи, які багаті на різноманітні жирні страви.
Дослідження проводилося Копенгагенським університетом під керівництвом професора Сігне Ведель-Крога (Signe Vedel-Krogh).
Датські вчені проаналізували рівень холестерину у 25 764 пацієнтів у віці від 20 до 100 років на основі даних Загального демографічного дослідження, яке проводилося протягом року.
Статистика показала, що загальний рівень холестерину в грудні або січні на 15 відсотків вище, ніж у травні-червні. А скупчення "поганого холестерину" на 20 відсотків вище.
Холестерин вимірюється в одиницях в мілімолях на літр крові або ммоль/л. Медики вважають, що високий рівень холестерину становить понад 5 ммол/л, цей же показник "поганого холестерину" — понад 3 ммол/л
Як правило, у більшості пацієнтів рівень холестерину почав зростати в січні, 77 відсотків мали рівні поганого холестерину вище 3 ммол/л, а 89 відсотків — вище 5 ммол/л.
Дивно, але дев'ять з десяти учасників дослідження мали високий рівень холестерину після Нового року в шість разів більше, ніж в інші 11 місяців.
Коли рівень холестерину зростає, то в кровоносних судинах накопичуються жирові відкладення, які утруднюють проходження крові через артерії.
Якщо серце не отримує достатньо кисню в крові, може виникнути інфаркт, а брак крові в мозку — спровокувати інсульт.
Нагадаємо, вчені напоїли мух заради ліки від похмілля.
Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені виявили білковий механізм, який допоможе пояснити природу алкоголізму.
Також "Знай.uа" писав про 6 способів кинути пити сьогодні.