Новорічні та різдвяні свята можуть незадовільно позначитися на рівні холестерину.

Дослідження, проведене за участю майже 26 000 чоловік, показало, що рівень холестерину, як правило, у січні вище в порівнянні з іншими місяцями, повідомляє Daily Mail.

Всьому виною святкові столи, які багаті на різноманітні жирні страви.

Дослідження проводилося Копенгагенським університетом під керівництвом професора Сігне Ведель-Крога (Signe Vedel-Krogh).

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Датські вчені проаналізували рівень холестерину у 25 764 пацієнтів у віці від 20 до 100 років на основі даних Загального демографічного дослідження, яке проводилося протягом року.

Статистика показала, що загальний рівень холестерину в грудні або січні на 15 відсотків вище, ніж у травні-червні. А скупчення "поганого холестерину" на 20 відсотків вище.

Холестерин вимірюється в одиницях в мілімолях на літр крові або ммоль/л. Медики вважають, що високий рівень холестерину становить понад 5 ммол/л, цей же показник "поганого холестерину" — понад 3 ммол/л

Як правило, у більшості пацієнтів рівень холестерину почав зростати в січні, 77 відсотків мали рівні поганого холестерину вище 3 ммол/л, а 89 відсотків — вище 5 ммол/л.

Дивно, але дев'ять з десяти учасників дослідження мали високий рівень холестерину після Нового року в шість разів більше, ніж в інші 11 місяців.

Коли рівень холестерину зростає, то в кровоносних судинах накопичуються жирові відкладення, які утруднюють проходження крові через артерії.

Багато в чому це пов'язано з нездоровим харчуванням, яке включає в себе занадто багато червоного м'яса і жирних молочних продуктів.

Якщо серце не отримує достатньо кисню в крові, може виникнути інфаркт, а брак крові в мозку — спровокувати інсульт.

Нагадаємо, вчені напоїли мух заради ліки від похмілля.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені виявили білковий механізм, який допоможе пояснити природу алкоголізму.

Також "Знай.uа" писав про 6 способів кинути пити сьогодні.