Медичні фахівці вважають, що ефективна вакцина проти деменції буде створена через 10 років.

Представники Товариство Альцгеймера повідомили, що недавні прориви в боротьбі з розладами пам'яті привели вчених до "переломного моменту", повідомляє Daily Mail.

За даними благодійної організації, ін'єкція допоможе заблокувати роботу генів, які відіграють певну роль у розвитку хвороби.

Аналогічний підхід вже показав "чудові" результати клінічних випробувань лікування рідкісних захворювань хребта у дітей.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Протягом десятиліть дослідники розробляли методи лікування, спрямовані на пошкоджують білки, які накопичуються в мозку.

Тепер дослідникам по всьому світу відомо про понад двох десятках генів, які збільшують ймовірність виникнення захворювання хворобою Альцгеймера, хоча в 2012 році знали тільки про один.

Медики мають намір застосувати технологію редагування генів CRISPR, щоб змінити експресію і комунікацію цих проблемних генів. Це дозволило б вченим регулювати активність накопичення тау-білків, які тісно пов'язані з хворобою Альцгеймера в мозку.

Діти, які страждають від м'язової атрофії хребта, успішно пройшли курс лікування генної редакції в ході медичного випробування.

Люди з хворобою Гентингтона також показали обнадійливі результати після випробування генної терапії в Університетському коледжі Лондона.

Дослідники заявляють, що зараз важливо залучити до співпраці науковців CRISPR , що працюють в даний час над технологіями в інших областях, таких як фертильність.

Нагадаємо, забруднення в навколишньому середовищі можуть призвести до розвитку деменций.

Як повідомляв портал "Знай.uа", тетрагидроканнабинол, содержающийся в марихуані, може поліпшити пам'ять пацієнтів з хворобою Альцгеймера.

Також "Знай.uа" писав, що п'ятихвилинне сканування шиї дозволить виявити ризики виникнення деменції у людей до прояву перших симптомів.