Око — один з самих незвичайних органів людини. Почнемо з того, що очі зазвичай повністю формуються ще в утробі.

Пото мозок вчиться створювати зображення з повідомлень, які він отримує від наших очей, і це те, як ми вчимося бачити, повідомляє Conversation.

Існують три різних типи клітин, які відповідають за формування очей. Цей сенсорний орган починає формуватися, коли плоду всього три тижні.

Через чотири тижні починають рости спеціальні з'єднувачі, ті самі "нерви", які з'єднують око з мозком.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На десятому тижні очі зазвичай сформовані повністю. Коли людина народжується, очі розміром з велику малину. З часом вони збільшуються до розміру з вишню.

Як тільки дитина відкриває очі після народження, вони починають посилати сигнали по нервах, що з'єднує наш мозок.

Проте спочатку зір працюють не дуже ефективно, і більшість речей зазвичай виглядають досить розпливчасто. Це тому, що наш мозок повинен навчитися перетворювати інформацію з очей в те, що ми бачимо.

У міру дорослішання наш зір поліпшується і дозволяє чіткіше розглянути світ, який оточує нас. У віці близько восьми тижнів, дитина вже може почати фокусувати увагу на обличчях тих, хто його оточує. Коли малюкові виповниться три місяці, то він вже може стежити за тим, що відбувається, якщо об'єкти рухаються навколо.

До п'яти місяців дитина починає розрізняти кольори, і до того часу, коли йому виповниться три роки, малюк зможе розглянути речі так само чітко, як і більшість дорослих.

Необхідно не забувати піклуватися про здоров'я очей. У яскраві дні можна носити сонячні окуляри, щоб захистити очі від сонця. Також не слід забувати відвідувати оптометриста або офтальмолога, щоб знизити ймовірно погіршення зору.

Нагадаємо, дослідники з Квінслендського університету виявили ключовий механізм в мозку людини, який дозволяє нам швидко фокусувати увагу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" забруднення в навколишньому середовищі можуть призвести до розвитку деменций.

Також "Знай.uа" писав, що потрібно знати про нейронах.