Вчені протестували метод лікування аутизму і СДУГ за допомогою відеоігор.

Дослідники з Дитячої лікарні Філадельфії оцінили інструмент цифрової медицини, розроблений в якості досліджуваного методу лікування дітей з розладами аутистичного спектру (РАС) та супутним синдромом дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ), повідомляє Journal of Autism and Developmental Disorders.

Результати дослідження підтвердили прийнятність, здійсненність і безпеку проекту EVO, який забезпечує сенсорні і моторні стимули за допомогою екшен-ігор, розроблених компанією Akili Interactive.

Слід відзначати, до 50 % дітей з розладами аутистичного спектру мають деякі симптоми СДУГ, при цьому близько 30 % з них ставлять вторинний діагноз СДУГ. Однак, оскільки препарати СДУГ менш ефективні у дітей з обома розладами, ніж у дітей з одним тільки СДУГ, дослідники вивчають альтернативні методи лікування.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Діти з симптомами РАС і СДУГ також часто страждають від когнітивних проблем, включаючи здатність мозку зберігати увагу та концентрацію на цілях, ігноруючи при цьому відволікаючі фактори.

"Наше дослідження показало, що батьки і діти повідомили про високий рівень задоволеності лікуванням", — заявляє автор дослідження Бенджамін Ерис (Benjamin Yerys).

У дослідженні взяли участь 19 дітей у віці 9-13 років з діагнозом РАС і супутніми симптомами СДУГ. EVO лікування проводиться з допомогою екшн-відеоігри або освітньої діяльності, що включає розпізнавання образів.

Головною мірою оцінки ефективності діяльності є TOVA API, об'єктивна міра уваги, затверджена Управлінням по контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA).

Дослідження показало, що діти дотримувалися протоколу лікування, беручи участь в лікуванні 95 і більше відсотків рекомендованих сеансів лікування. Як батьки, так і діти повідомили, що лікування покращує здібності дитини концетрировать увагу і служить гідним підходом до лікування.

Дослідницька група планує провести більш масштабне дослідження для подальшої оцінки проекту.

Нагадаємо, команда дослідників з Університету Брігама Янга і Університету штату Юта запропонувала нову методику вивчення розладів аутичного спектру.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нестача серотоніну призводить до розвитку аутизму.

Також "Знай.uа" писав, жінки, які беруть парацетамол під час вагітності, можуть послабити інтелектуальний розвиток майбутньої дитини.