Спосіб мислення у чоловіків і жінок дійсно розрізняється.

Вчені з Кембріджського університету виявили, що чоловіки, як правило, рідше керуються почуттями і з більшою ймовірністю хочуть зрозуміти суть речей. У той час як жінки більше цікавляться людьми і емоціями, повідомляє Daily Mail.

Але найважливіше, що дослідження виявило багато спільного у аутизму з рисами чоловічої особистості. Медики вважають, що аутизм — крайня версія "чоловічого мозку", якої складно сприймати емоції інших людей.

Дослідники проаналізували тести особистості понад півмільйона чоловіків і жінок і виявили, що чоловіки і аутисти частіше володіли "систематичним" мисленням. Можливо, з-за цього розлади аутичного спектру частіше зустрічаються у представників сильної статі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Медики вважають, що діагноз аутизм припускає наявність "екстремального чоловічого мозку", яким легше розібратися в розкладі на вокзалі, ніж чиїсь почуття.

Мужский мозок найчастіше зустрічається у чоловіків, які працюють в галузі науки, техніки, інженерії та математики.

Дослідники вважають, що систематичне мислення вироблено еволюційним шляхом і допомогло нашим предкам поліпшити методи полювання і створити безліч корисний винаходів.

До того ж, можливо, жінки частіше думають серцем, тому що природа також заклала в них такий ти

Висновки дослідження засновано на даних 671 606 осіб, які відповіли на анкету веб-сайту під назвою Are You Autistic?.

Результати показують, що 44 % чоловіків мають тип мислення систематичний або екстремально систематичний порівняно з 27 % жінок.

Нагадаємо, життя поблизу галасливих доріг збільшує ризик виникнення депресії на дві третини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що будь-який повторюваний плейлист рано чи пізно починає дратувати, але, на думку деяких музичних психологiв, різдвяні мелодії можуть ще й нашкодити.