Люди, які з'їдають одне куряче яйце в день, мають менший ризик розвитку діабету 2-го типу.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету Східної Фінляндії після обстеження крові чоловіків, що приймали участь в дослідженні факторів ризику ішемічної хвороби серця у східній Фінляндії, повідомляє журнал Molecular Nutrition and Food Research.

Слід зазначити, що дієтологи належать до споживання яєць з побоюванням, так як ті містять високий рівень холестерину. Тим не менш яйця вважаються джерелом багатьох біоактивних сполук, які роблять благотворний вплив на здоров'я.

Раніше дослідники вже довели, що вживання приблизно одного яйця в день було пов'язано з більш низьким ризиком розвитку діабету 2-го типу серед чоловіків середнього віку.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Дослідження показало, що зразки крові чоловіків, які вживали в їжу багато яєць, містили певні молекули ліпідів, які позитивно корелювали з профілем крові чоловіків, що не страждали на цукровий діабет другого типу.

Крім того, вчені виявили декілька біохімічних сполук у крові, які передбачали більш високий ризик розвитку діабету 2-го типу, включаючи тирозин.

Дослідження пропонує деякі ймовірні механізми, які могли б хоча б частково пояснити зворотний зв'язок між споживанням яєць і більш низьким ризиком розвитку діабету 2 типу.

Для розуміння механізмів, що лежать в основі фізіологічних наслідків вживання яєць, необхідні подальші детальні дослідження як з використанням клітинних моделей, так і з використанням сучасних методів.

Нагадаємо, європейські експерти заявляють, що користь цукрозамінників у чому перебільшена.

Як повідомляв портал "Знай.uа" штучні підсолоджувачі, що входять до складу дієтичних газованих напоїв, можуть спровокувати розвиток діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.