Солодка газована вода, фруктові соки, пиво і чай підвищують ризик виникнення захворювання нирок на 61 %.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВчені не пояснили, чому пиво, визнане шкідливим для здоров'я у великих кількостях, становить небезпеку для нирок, повідомляє Daily Mail.
Дослідження Університету Джона Хопкінса розглянуло дані обстеження споживання алкоголю серед 3 003 афроамериканських чоловіків і жінок.
Цифри показують, що афроамериканці частіше страждають від хвороб нирок, ніж європеоїди.
У середньому учасникам було 54 роки, і у них не було захворювання нирок. Але після восьмирічного спостереження за учасниками програми у 6 % людей (185) розвинулося захворювання нирок.
У цьому в першу чергу винні газовані напої і фруктові соки. Дослідники також врахували фактори, які можуть сприяти пошкодження нирок: куріння, ожиріння, високий кров'яний тиск, діабет і недостатня фізична активність.
Вчені виявили чотири моделі споживання напоїв, кожна з яких включає в себе три види напоїв.
Наприклад, одна модель включала сік цитрусових (споживаний найбільше), інший фруктовий сік (споживаний другим за величиною) і овочевий сік (в найменшій кількості).
Ароматизована вода була пов'язана з більш високим ризиком — після аналізу, сода, підсолоджені фруктові соки і вода, в цьому порядку, була найбільш характерною рисою, пов'язаної із захворюванням нирок.
Отримані висновки підтверджують інші дослідження про несприятливому впливі напоїв з цукром на здоров'я і підкріплюють рекомендації щодо запобігання їх вживання.
Нагадаємо, гени винні в кожному десятому випадку хронічної хвороби нирок.
Як повідомляв портал "Знай.uа" японські медики запропонували лікувати захворювання нирок за допомогою крихітних самоорганізованих форм.
Також "Знай.uа" писав, команда вчених з Університету Манчестера, виявила низку генів, які призводять до хронічного захворювання нирок.