Американські вчені з Університету Аризони виявили, що звичні для людини напої, як чай і кава можуть загострити симптоми тривожності.

Про це пишуть ЗМІ.

Зокрема, науковці розповіли, що вживання величезної кількості чаю та кави значно підвищує рівень адреналіну, норадреналіну і кортизолу в крові.

Адже саме ці гормони можуть спричинити нервозність навіть у тих, хто не має проблем з психічним здоров'ям.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тут же експерти розповіли, що для попередження таких станів необхідно вживати продукти, які містять амінокислоту триптофан. Адже низький рівень цієї речовини приводить зменшення рівня серотоніну, який і викликає депресію, безсоння.

Відомо, що амінокислота триптофан міститься в рибі, крабах, шпинаті, вівсі, яйцях, бананах, насінні гарбуза і кунжуті.

Крім того знизити рівень тривожності мають продукти, які містять антиоксиданти та цинк. Серед яких кефір, квашена капуста та різного роду овочі.

Разом з тим варто відзначити, що ціни ростуть, як гриби в дощ, і більшість українців думають, на чому можна зекономити, але не відмовляти собі у найважливішому.

Експерти дали кілька порад, як не витрачати зайвого, а на зекономлені гроші, наприклад, поїхати у відпустку.

Обід на роботі
Як часто ви обідаєте в закладах? Бізнес-ланчі, хоч на перший погляд і вигідні пропозиції, однак ваші кишені спустошують добряче. Візьміть за звичку брати обіди з дому. Приготована домашня їжа в рази дешевша та корисніша. В кінцевому підсумку ви помітите, скільки можете заощадити за місяць.

Похід у супермаркет

Не забудьте поїсти перед походом до супермаркету. Це дозволить не кидатися на будь-що, зокрема, харчове сміття, коли ви голодні.

Напишіть список необхідного та намагайтеся не відволікатися на те, що вам сьогодні не потрібно, навіть, якщо пропозиції "дуже вигідні".

Перед виходом з дому робіть ревізію. Загляньте до холодильника та комірчини, адже там ви можете виявити свої "нехитрі" запаси. Навіщо ж вам 55-та упаковка спагеті. Можливо, ви просто не любите макарони, але не можете втриматися, щоб не принести з магазину додому нову пачку?

Нагадаємо, в уряді порахували найбідніших українців.

Як повідомляв "Знай.ua", психологи вирахували наркорецидиви по "центру задоволення".

Також "Знай.ua" писав, що експерти порівняли дієти для серця.

З чого складається "тарілка здорового харчування" - дієтолог-консультант Лора Філіппова