Сучасні антибіотики все рідше справляються з мутуючими штамами супергонореї.

Доповідь організації "Суспільна охорона здоров'я Англії" показав, що у поширеної венеричної інфекції зросла резистентність відразу до трьох препаратів, повідомляє Daily Mail.

Слід зазначити, що при лікуванні даного ХПСШ медики звикли виписувати пацієнтам цефтріаксон і азитроміцин.

Однак, згідно з даними доповіді "Охорона здоров'я Англії" за 2017 рік, ципрофлоксацин не допоміг у 36,4 % випадках. У 2016 році ця цифра становила 33,7 %. Азитроміцин виявився марним у 9,2 % випадків у 2017 році порівняно з 4,7 % у 2016 році.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У березні минулого року "найгірший випадок" супергонореї виявили у британця після сексу з жінкою з Південно-Східної Азії. Лабораторні дослідження показали, що британець володів високою стійкістю як до цефтріаксону, так і до азитроміцину. Зрештою, його лікували ертапенемом.

Два роки тому експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я вже висловлювали побоювання, що гонорея може розвинути стійкість до антибіотиків у "протягом декількох років".

Аналіз даних у всьому світі раніше показав, що 97 % країн повідомили про наявність штамів гонореї, стійких до ципрофлоксацину.

З тих пір працівники охорони здоров'я закликають людей не забувати користуватися презервативами.

Проте з'ясувалося, що горло може виконувати роль "чорного входу" для гонореї.

За словами експертів, стійка до лікарських препаратів інфекція може поширюватися через горло інфікованого під час орального сексу, який навіть не підозрює, що у нього ХПСШ.

Кожен десятий інфікований чоловік і кожна п'ята інфікована жінка не відчувають ніяких очевидних симптомів.

Слід зазначити, що крім гонореї зросло число випадків зараження сифілісом і хламідією.

Нагадаємо, експериментальне ліки виявилося успішним проти більшості випадків неускладненій гонореї.

Як повідомляв портал "Знай.uа" високі дози віагри можуть призвести до порушення колірного зору.

Також "Знай.uа" писав, комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.