Більшість людей не уявляють собі життя без сексу. Статевий потяг відіграє важливу роль у нашій поведінці, взаємовідносинах і навіть у творчості.

Тим не менш, є люди, які зовсім не відчувають потреби у сексі — асексуали. За даними дослідження 2004 року, близько 1 % населення Землі відноситься до цієї категорії, повідомляє Health.

Асексуальність викликає подив у більшості людей, а багато експертів досі намагаються розібратися у природі цього феномену.

Прапор спільноти асексуалів

Що таке асексуальність?

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Асексуальна людина не відчуває статевого потягу. Гетеросексуалів приваблюють люди протилежної статі, гомосексуалістів — люди тієї ж статі, а асексуалів — ніхто.

Асексуальність часто плутають з безшлюбністю або низьким статевим потягом. Різниця в тому, що асексуальність є орієнтацією, а безшлюбність — це вибір, який може зробити людина будь-якої сексуальної орієнтації.

Знижене лібідо передбачає, що сексуальний потяг і бажання існують, але рідше виникають, ніж у звичайних людей

А як же стосунки і любов?

Асексуал також вступає у стосунки з іншою людиною. Він просто не відчуває необхідності виражати свої романтичні почуття через статевий акт чи інші сексуальні вчинки.

Асексуальні люди зустрічаються?

Так, деякі асексуальні люди зустрічаються. Подібно до того, як деякі люди відчувають сексуальний потяг до партнерів, з якими у них немає романтичних відносин або інтересу до побачень, асексуальні люди можуть відчувати романтичний потяг без потреби в сексі.

А як же секс?

Незважаючи на відсутність статевого потягу, асексуальні люди все одно можуть займатися ним.

Є кілька причин: продовження роду, бажання задовольнити партнера, який відчуває сексуальне бажання, або проста цікавість.

Асексуали — найчастіше абсолютно здорові люди. Вони можуть займатися сексом, відчувати задоволення і навіть оргазм.

Як зрозуміти, що я — асексуал?

Якщо у вас немає бажання займатися яким-небудь видом сексуальної діяльності, і ви ніколи не відчували сексуального потягу до іншої людини. Тим не менш, це важко сказати напевно, оскільки навіть асексуали описують це по-різному.

За словами психологів, деякі люди відчувають значно полегшення, коли зізнаються собі в тому, що асексуальні. Як і у випадку з будь сексуальною ідентичністю, все повністю залежить від вас. Найголовніше пам'ятати, що асексуальність — це абсолютно нормально.

Нагадаємо, близько 10 % чоловіків і 7 % жінок регулярно борються з нав'язливими думками про сексі.

Як повідомляв портал "Знай.uа" еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.

Також "Знай.uа" писав, "гормон поцілунків" допоможе підвищити чоловіче лібідо.